Δωρέαν προβολές 6 ισπανόφωνων ταινιών από την Αργεντινή, το Μεξικό, το Περού, την Κούβα και την Ισπανία, μέσω διαδικτύου για όλους τους φίλους του σινεμά!

Από τις 12 έως και τις 14 Οκτωβρίου 2021 το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA θα παρουσιάσει για δεύτερη χρονιά τις «Ημέρες Ισπανόφωνου Κινηματογράφου/ Días de Cine Hispanófono» με έξι ταινίες διαθέσιμες για όσους θέλουν να απολαύσουν ισπανόφωνο σινεμά!

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι ακόλουθες:

Καμένη Γη, του Antonio Ferrer, παραγωγή: Ισπανία, διάρκεια 75 λεπτά
Μέσα από τις καταθέσεις μαρτύρων και ειδικών, ο σκηνοθέτης αποπειράται να αποτυπώσει πως ο Φρανκισμός κατάφερε να διαμορφώσει μια πειθήνια κοινωνία και πως, πλέον, βιώνουμε μια κατάσταση αδιαφορίας με αποτέλεσμα την άνοδο της ακροδεξιάς.

Ο Φιντέλ από Κοντά, των Eduardo Flores, Gabriel Beristain, Roberto Chile, παραγωγή: Μεξικό, Κούβα, ΗΠΑ, διάρκεια 94 λεπτά
Η ταινία δεν είναι χρονολογική αποτύπωση των γεγονότων αλλά μια μοναδική ματιά από κοντά, σε μία από τις πιο εμβληματικές και μελετημένες, αλλά λιγότερο γνωστές προσωπικότητες της εποχής μας.

Alcatena, του Diego Arandojo, παραγωγή: Αργεντινή, διάρκεια: 97 λεπτά
Η ζωή και το έργο του Αργεντίνου κομίστα Enrique «Quique Alcatena». Μια διερευνητική ματιά στον δημιουργό και τους φανταστικούς του κόσμους, με μαρτυρίες συνεργατών, φίλων και οικογένειας.
Σε συνεργασία με το Comicdom CON Athens.

Η Δίνη, της Laura Herrero Garvín, παραγωγή: Μεξικό, διάρκεια: 73 λεπτά
Ο Πέδρο είναι ένας αγρότης που υπερασπίζεται την ταυτότητά του και τα όνειρά του. Η αδερφή του, Έσθερ, αγωνίζεται για ένα καλύτερο μέλλον για την κόρη της, ενώ, ταυτόχρονα, μοιράζεται τον κόσμο της μέσα από την μικρή της κάμερα. Μένουν στο Ελ Ρεμολίνο, μια μικρή κοινότητα στο Τσιάπας του Μεξικού, η οποία επηρεάζεται από δυνατές πλημμύρες κάθε χρόνο. Για αυτούς η ζωή είναι σαν μια δίνη που τους στριφογυρίζει ανάμεσα στους προσωπικούς τους κύκλους και στο φυσικό κύκλο του ποταμού.

Το Όνειρο του Μαρακάμε, του Federico Cecchetti, παραγωγή: Μεξικό, διάρκεια: 90 λεπτά
Ο Νιέρι, είναι ένας νεαρός Ουιτσόλ που έχει όνειρο να ταξιδέψει στην Πόλη του Μεξικού για να παίξει σε μια συναυλία, αλλά ο πατέρας του, ένας Μαρακάμε (Σαμάνος), έχει άλλα σχέδια για αυτόν. Θέλει ο γιος του να ακολουθήσει τις παραδόσεις και να βρει το γαλάζιο ελάφι στα όνειρά του, για να μάθει να θεραπεύει και να γίνει και αυτός Μαρακάμε. Ο Νιέρι θα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα, όπου θα χαθεί μεν, αλλά θα βρει το όραμά του.

Το Φως στον Λόφο, του Ricardo Velarde, παραγωγή: Περού, διάρκεια: 85 λεπτά
O Γιέφερσον και ο Τσίνο, δυο γιατροί που κάνουν νεκροψίες και ο Παντίγια, ένας αστυνόμος με παρελθόν βίαιης συμπεριφοράς, θα βρεθούν στη μέση μιας έρευνας σε μια απομακρυσμένη πόλη στις Άνδεις του Περού, όταν ένας βοσκός θα βρεθεί νεκρός υπό ύποπτες συνθήκες.

Για την παρακολούθηση των προβολών μπορείς να επισκεφτείς τον σύνδεσμο https://video.fecha.gr.

Ευκαιρία λοιπόν να διαλέξεις την ταινία ή τις ταινίες που επιθυμείς και να τις παρακολουθήσεις χαλαρώνοντας μετά από μία κουραστική μέρα!