Για πολλούς η Κυριακή είναι μια μέρα χαλάρωσης και μια μεγαλύτερη ευκαιρία για λίγο προσωπικό χρόνο. Βόλτες με την οικογένεια, με φίλους, οικογενειακά τραπέζια συνθέτουν μια κυριακάτικη μέρα. Ακόμα και αν σου φαίνεται βαρετό, ή θα ήθελες απλά να μείνεις στο σπίτι σου χωρίς να κάνεις τίποτα, προσπάθησε να εκμεταλλευτείς αυτή τη μέρα και να κάνεις κάτι διαφορετικό.

Οι ρυθμοί της ζωής είναι ταχείς και καλό θα είναι να κάνεις ένα διάλλειμα όποτε σου δίνεται η ευκαιρία. Το να αφιερώσεις λίγο χρόνο είτε με μέλη της οικογένειας σου, είτε με φίλους, να βγεις έναν περίπατο, να πας για έναν καφέ, θέατρο, σινεμά, θα σε βοηθήσει να αποσυμπιεστείς και θα σου δώσει μία ψυχική ώθηση να ξεκινήσεις καλύτερα τη βδομάδα.

kiriakatikes-stigmes-xalarosis-2

Μην ξεχνάς ότι είναι πολύ εύκολο να πετύχεις την απομόνωση και ακόμα και να εμφανίσεις σημάδια κατάθλιψης. Όλοι είναι επιρρεπείς σ’ αυτό, ακόμα κι εσύ! Ο χρόνος δεν χαρίζεται σε κανέναν, γι’ αυτό πρέπει να μάθεις να τον εκμεταλλεύεσαι όσο καλύτερα μπορείς. Μην χάνεις τον χρόνο σου με άσκοπα πράγματα, στερώντας από τον εαυτό σου στιγμές ευτυχίας. Γι’ αυτό δες τις Κυριακές σαν ευκαιρία για μικρές αποδράσεις από την καθημερινότητα.

Αν είσαι γονιός εκμεταλλεύσου αυτή την μέρα για να έρθεις πιο κοντά στα παιδιά σου. Αφιέρωσε τον χρόνο σου σε εκείνα, κάνε μαζί τους πράγματα που τα ευχαριστούν και άκου τις ανάγκες τους. Παρατηρώντας τα και δίνοντας τους την ευκαιρία να σου μιλήσουν όταν είναι πιο ξέγνοιαστα μπορεί να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις πράγματα γι’ εκείνα που ίσως δε γνώριζες.

kiriakatikes-stigmes-xalarosis-3

Οι μονοήμερες εκδρομές είναι μια εξαιρετική πρόταση που μπορείς να δοκιμάσεις είτε με την παρέα σου, είτε με την οικογένειά σου, ακόμα και μόνη σου! Διάλεξε έναν κοντινό προορισμό και πήγαινε να γνωρίσεις άλλα μέρη ή να επισκεφτείς ξανά προορισμούς που σε γεμίζουν χαρά. Μπορείς να πάρεις μαζί και το ποδήλατό σου και να κάνεις μια ωραία ποδηλατάδα στη φύση ή δίπλα στη θάλασσα.

Το σημαντικό είναι να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν! Όσο και αν δυσκολεύεσαι να το δεις, υπάρχουν μικρά πράγματα που μπορούν να σε κάνουν χαρούμενη και να σου χαρίσουν στιγμές ξεγνοιασιάς, έστω και προσωρινά. Άλλαξε τον τρόπο σκέψης σου και δοκίμασε κάτι διαφορετικό! Μπορεί ακόμα και να ανακαλύψεις κάτι νέο για τον εαυτό σου!