Συνεχίζοντας τα έθιμα των ημερών, σήμερα φτιάξαμε τσουρεκάκια και βάφουμε τα παραδοσιακά κόκκινα αυγά. Σίγουρα η κουζίνα σου θα σε βλέπει περισσότερο αυτές τις μέρες, αλλά νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Άλλωστε αυτές οι μέρες είναι μια πολύ ωραία αφορμή για την οικογένεια να μαζεύεται και να περνάει δημιουργικές ώρες και στιγμές.

Αν ψάχνεις μια εύκολη συνταγή για τσουρέκια, ακολούθησε τα βήματά μας, εδώ, και θα έχεις πεντανόστιμα τσουρεκάκια ως αποτέλεσμα. Αν και θεωρούνται μπελαλίδικα, είναι αρκετά απλά στην κατασκευή τους, το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις κάποιες ώρες στη διάθεσή σου, για να τα περιμένεις να φουσκώσουν.

Τώρα για τα αυγά η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή. Ξεκινάς βάζοντας τα αρχικά λίγα λίγα σε μια λεκάνη με νερό, για να δεις μήπως κανένα επιπλέει, μήπως είναι τζούφιο. Αν πετύχεις αυγά που επιπλέουν, τα βγάζεις και τα πετάς. Μετά σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι, τα βάζεις λίγα λίγα μέσα και τα βράζεις σε σιγανή φωτιά. Ένα μικρό κολπάκι για να μην σου σπάσουν είναι να βάλεις στον πάτο της κατσαρόλας ένα βέτεξ. Μόλις βράσουν όλα τα αυγά σου, τα αφήνεις σ’ ένα ταψί για να κρυώσουν.

Μετά ετοιμάζεις τη βαφή, είτε την παραδοσιακή κόκκινη ή με πολύχρωμα χρώματα. Σε μια κατσαρόλα με χλιαρό νερό, ρίχνεις τη βαφή, τοποθετείς τα αυγά σιγά σιγά, τα αφήνεις για λίγα λεπτά και μετά τα βγάζεις. Μόλις στεγνώσουν καλά, τα περνάς με λίγο λάδι και προσθέτεις αν θέλεις αυτοκόλλητα ή άλλες δημιουργίες. Όταν τα ετοιμάσεις, μπορείς να τα τοποθετήσεις σε όμορφα καλαθάκια για να τα έχεις έτοιμα για το βράδυ της Ανάστασης.

Η Μεγάλη Πέμπτη είναι μια από τις πιο σημαντικές ημέρες του Πάσχα στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας, το ελληνικό λαός τιμά τον Ιησού Χριστό και την τελευταία βραδιά του, πριν από τον θάνατό του. Την Μεγάλη Πέμπτη, οι πιστοί παρακολουθούν την Θεία Λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας γίνεται η απονομή της Αγίας Ευχαριστίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της τελετής, ο ιερέας κάνει τον ενθυμιασμό του τελευταίου δείπνου του Χριστού με τους μαθητές του, και της ευχαριστίας για το ψωμί και το κρασί, που συμβολίζουν το σώμα και το αίμα του Χριστού.

Σ’ αφήνουμε να ξεκινήσεις τις ετοιμασίες σου κι εσύ για το βάψιμο των κόκκινων αυγών!

megali-pempti-me-tsourekia-kai-kokkina-auga-2