Οταν συνδυάζεται η γνώση με την τεχνολογία η μάθηση γίνεται ευχάριστη. Σ’ αυτό το κλίμα το Ίδρυμα Ωνάση και το ραδιοφωνικό δίκτυο για παιδιά προεφηβικής ηλικίας TRAX του δημοσιογραφικού οργανισμού PRX στις ΗΠΑ παρουσιάζουν το Live «from Mount Olympus» (Ζωντανά από τον Όλυμπο).
Πρόκειται για ένα podcast στα αγγλικά, σε συμπαραγωγή με το αμερικανικό θεατρικό σύνολο the TEAM.

Μια ηχητική περιπέτεια που συνδυάζει τη μαγεία του ηχητικού και του σύγχρονου θεάτρου με τη δύναμη του αρχαιοελληνικού μύθου. Το πρόγραμμα μεταδίδεται δωρεάν σε ακροατήρια σε όλο τον κόσμο με νέα επεισόδια κάθε Τρίτη μέχρι και τις 9 Μαρτίου.

Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει τρία επεισόδια με τους Νew Υork Τimes, να αναφέροται σε αυτά λέγοντας ότι «η εφηβεία είναι αρκετά σκληρή χωρίς να χρειάζεται κανείς να αντιμετωπίσει μια Γοργώ. Ο Περσέας έπρεπε να δουλέψει πολύ σκληρά.

H κλασική ιστορία του ελληνικού μύθου, αλλά αυτή τη φορά προσαρμοσμένη σε μια ιστορία για παιδιά που βρίσκονται στην προεφηβεία και ενήλικες που θέλουν να ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο με τον πιο ζωντανό τρόπο. Τα επεισόδια είναι μεστά και ευχάριστα. Οι διάλογοι διαθέτουν σύγχρονο ρυθμό και σημερινή γλώσσα. Ανάμεσα σε ανταγωνισμούς και έριδες, αυτό το podcast είναι ό,τι ακριβώς ζουν οι έφηβοι μεταξύ του πρωινού κουδουνιού και της τελευταίας σχολικής ώρας στην τάξη.

Μόνο που η ιστορία του Περσέα τούς δίνει και ως bonus το ταξίδι σε φανταστικά τοπία όπου συμβαίνουν τα πιο απίστευτα πράγματα. Όμως, αυτές οι ιστορίες είναι επίσης πολύ σημαντικές, καθώς αντιπροσωπεύουν ένα σύστημα πεποιθήσεων και ένα όραμα για τον κόσμο που δεν υπάρχει πλέον ως πραγματικότητα, αλλά ωστόσο βρίσκει τον τρόπο και επιβιώνει.»

Ο Ερμής, ο θεός της τύχης και των κλεφτών, αφηγείται αυτή την ιστορία τρομακτικών τεράτων, πανίσχυρων θεών και ενός γενναίου κοριτσιού που θα αλλάξει τη ζωή του Περσέα για πάντα. Εξάπτοντας τη φαντασία μέσα από την υποβλητική δράση και τον εμβυθιστικό ήχο, το podcast εξερευνά επίσης τα διαχρονικά ζητήματα των πολύπλοκων οικογενειών, της αγάπης και του να ανακαλύπτεις, όχι μόνο ποιος είσαι, αλλά και τι μπορείς να κάνεις.

Το Live from Mount Olympus, έχουν σκηνοθετήσει η Rachel Chavkin, που τιμήθηκε με το βραβείο Tony καλύτερης σκηνοθεσίας μιούζικαλ το 2019 για το Hadestown και ο Zhailon Levingston, ο οποίος αυτή την περίοδο συμμετέχει στη σκηνοθετική ομάδα The Tina Turner Musical στο Μπρόντγουεϊ.

Το Live from Mount Olympus είναι διαθέσιμο δωρεάν (on demand) σε διάφορες πλατφόρμες podcast, όπως οι Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify και Stitcher, και διαδικτυακά στο TRAX.fm.