Η κάνναβη είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο παρεξηγημένους σπόρους λόγω της ταύτισης της με τη ναρκωτική ουσία. Κι όμως, υπάρχει τεράστια χημική διαφορά ανάμεσα στην παραισθησιογόνο ουσία ετραϋδροκανναβινόλη (ΤHC) και το σπόρο ή το έλαιο κάνναβης που περιέχει κανναβιδιόλη (CBD) και χρησιμοποιείται στη φαρμακολογία και φυσικά την κοσμετολογία.

Το έλαιο κάνναβης (hemp seed oil) προέρχεται από το φυτό Cannabis sativa και αφού αποκαταστάθηκε η φήμη του και νομιμοποιήθηκε η χρήση του από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την παγκόσμια οικονομική αγορά, εμπεριέχεται πλέον σε φάρμακα για δερματικές παθήσεις όπως εκζέματα, ψωρίαση, ακμή, ρευματοειδή αρθρίτιδα και οστεοπόρωση ενώ θεωρείται ένας αντιρυτιδικός θησαυρός.

Είναι μια από τις πιο πλούσιες τροφές της επιδερμίδας με υψηλά επίπεδα βιταμινών Α, Β1, Β2, Β3, Β6, C,D, E που έχουν ισχυρή αντιρυτιδική δράση και δίνουν λάμψη και ενυδάτωση και μέταλλα όπως φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, θείο και ασβέστιο. Με λίγα λόγια είναι μια υπερτροφή για το δέρμα.

Εκτός από τη φαρμακευτική του δράση το έλαιο κάνναβης είναι βρώσιμο ενώ όταν εμπεριέχεται σε καλλυντικές κρέμες δίνει πλούσια και ενυδατική δράση και βοηθά στην κυτταρική ανάπλαση .
Θα το βρεις σε κρέμες προσώπου και σώματος, μάσκες, προϊόντα περιποίησης μαλλιών, σαμπουάν και conditioner, σαπούνια, lip balm, λοσιόν, κρέμες ξυρίσματος κ.α.

Ένα από τα πολύ ισχυρά χαρακτηριστικά του, που το καθιστούν αναντικατάστατο σαν έλαιο για την ομορφιά, είναι η περιεκτικότητα του σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα ως και 80% που κανένα άλλο φυτό δεν έχει στην σύσταση του.
Έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδη ιδιότητες, λειαίνει τις ρυτίδες, ρυθμίζει τη λιπαρότητα και αποτοξινώνει βαθιά το δέρμα ενυδατώνοντάς το.

Μπορείς να το εντάξεις στην καθημερινή σου περιποίηση βάζοντας λίγες σταγόνες και απλώνοντάς το σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ αλλά και στα μαλλιά που τους δίνει λάμψη και τα ενυδατώνει. Είναι ιδιαίτερα ευεργετικό σε πολύ ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά μετά από το καλοκαίρι και την έκθεση στον ήλιο ή όταν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή.