Τι ξέρεις για τη λίστα επιθυμιών… Όλα αυτά τα ανεκπλήρωτα όνειρα και οι επιθυμίες που είχες όταν ήσουν νεότερη και για διάφορους λόγους έμειναν όνειρα καταχωνιασμένα στα βαθιά «συρτάρια» του μυαλού σου;

Ε λοιπόν, πάνω σε μια τέτοια λίστα επιθυμιών, που κάποια στιγμή βγαίνει στην επιφάνεια μετά από ένα ισχυρό σοκ όπως το διαζύγιο, θυμήθηκα κι εγώ.

Καθισμένη στον καναπέ μου το Σαββατοκύριακο και κάνοντας μια βόλτα στο Netflix έπεσα πάνω σε μια αραβική ταινία με πρωταγωνίστρια την Όλα η οποία άρχισε να πραγματοποιεί τη λίστα με τις επιθυμίες της.

Μια όμορφη 40χρονη γυναίκα, σύζυγος, μητέρα 2 παιδιών που εγκατέλειψε τα πάντα στα νιάτα της για να αφοσιωθεί στην οικογένεια και τον σύζυγο της που μένει ξαφνικά ξεκρέμαστη όταν μετά από 13 χρόνια, ο σύζυγος ζητά διαζύγιο. Μια ιστορία που έχεις ξανά ακούσει ή και ζήσει προσωπικά. Που ίσως να βιώνεις ακόμη κι αυτή την περίοδο με συναισθήματα όπως η αδικία, το μίσος, ο θυμός και η απόγνωση να σε κατακλύζουν.

Στο «γνωρίζοντας την Όλα» όπως είναι ο τίτλος της σειράς, η πρωταγωνίστρια αναγκάζεται να γνωρίσει μετά από 40 χρόνια τον εαυτό της και να ξεθάψει τα παλιά της όνειρα. Αποφασίζει να εργαστεί για πρώτη φορά και να κάνει το χόμπι της επάγγελμα, αφού λόγω ηλικίας το να βρει δουλειά δεν είναι εύκολη υπόθεση…

Φτιάχνει τη δική της μικρή επιχείρηση και μαθαίνει από την αρχή να φλερτάρει μέσα από το Tinder, να απογοητεύεται, να πέφτει θύμα εξαπάτησης, να φροντίζει την εξωτερική της εμφάνιση, να αποδέχεται τη νέα και ακόμη νεότερη σύντροφο του άντρα της. Να ξεκινά δηλαδή από την αρχή μια άλλη ζωή.

Μια ιστορία πολύ κοντά στην πραγματικότητα, που ίσως σου δείξει την αισιόδοξη πλευρά της ζωής ακόμη κι όταν πιστεύεις ότι όλα έχουν καταστραφεί.

Και τότε, είναι που συνειδητοποιείς ότι η ζωή είναι μικρή για να χάνεται και ξεθάβεις εκείνη την ξεχασμένη λίστα επιθυμιών με όσα θέλεις να κάνεις, αλλά ποτέ δεν τόλμησες, διεκδικώντας μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Λίστα έτοιμη!!!