Η κακοποίηση και η βία, δεν έρχονται μια μέρα ξαφνικά. Ξεκινούν με το πρώτο «σκάσε», με την πρώτη απαξίωση και την υποτίμηση. Με εκείνη τη φορά που δεν σου πέτυχε το φαγητό και σου πέταξε το πιάτο, που σε αποκάλεσε «άχρηστη». Μικρές συμπεριφορές που όλοι δικαιολογούμε ως «νεύρα από τη δουλειά» ή «οικονομικές δυσκολίες που τον πιέζουν».

Και μετά έρχεται η ψυχολογική βία, η κακοποίηση και οι δολοφονίες.

Κάθε μέρα εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά υποφέρουν στα χέρια κακοποιητικών συντρόφων, γονέων, συζύγων ακόμη και φίλων. Γυναίκες φίλες, αδερφές, κόρες, συνάδελφοι, γειτόνισσες που ντρέπονται να μιλήσουν και να αποκαλύψουν το καθημερινό τους δράμα. Στην αρχή, δεν συνειδητοποιούν ότι είναι κι εκείνες θύματα κακοποίησης και όταν το καταλάβουν, τους είναι δύσκολο να γλιτώσουν από τον φόβο και την ανασφάλεια.

Γιατί «ο κακοποιητικός σύζυγος έρχεται σαν πρίγκιπας, με το γλυκό του προσωπείο, φέρνοντας δώρα μέχρι να καταφέρει να ελέγξει την ύπαρξη σου» όπως εξηγεί σε αυτό το Podcast η ψυχοθεραπεύτρια Αναστασία Τσελεκίδου.

Αν υπάρχει λοιπόν ένας τρόπος για να μην υπάρξουν άλλα θύματα γυναίκες και να σταματήσουμε τον φαύλο κύκλο της βίας, είναι να καταλάβουμε ότι καμία δεν προκαλεί ή ευθύνεται γι’ αυτή τη βία.

Αυτό το Podcast, είναι για όλες όσες προσπαθούν να βρουν τη δύναμη να βάλουν τέλος στην κακοποίηση και για εκείνες, που πήραν πίσω τη ζωή τους…

Αναστασία Τσελεκίδου, MSc, Ψυχοθεραπεύτρια – Σύμβουλος
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-9848599, 6948726747

24ωρη Τηλεφωνική Γραμμή Κατά της Βίας – Υπέρ των Γυναικών: 15900
womensos.gr