Το να αισθάνεσαι λίγο νευρική πριν από ένα ραντεβού είναι απολύτως φυσιολογικό. Ίσως συναντάς το άτομο για πρώτη φορά κι αναρωτιέσαι αν θα τα πάτε καλά. Αλλά συνήθως αυτά τα συναισθήματα υποχωρούν μόλις ξεκινήσει η συζήτηση και αισθανθείς πιο άνετα.

Αλλά αν ασχολείσαι γενικά πάρα πολύ με την εμφάνισή σου στην καθημερινότητά σου, η εμπειρία του ραντεβού μπορεί να μην είναι και τόσο ευχάριστη. Γιατί ίσως αντί να ασχολείσαι με τα σημαντικά θέματα, δίνεις όλη σου την προσοχή σε θέματα μείζονος σημασίας. Για σκέψου το λιγάκι… Μήπως το κάνεις έστω και ασυναίσθητα;

Αντί να ασχοληθείς με τον άνθρωπο που βρίσκεται απέναντί σου, μήπως σκέφτεσαι αν τα μαλλιά σου έχουν τη φόρμα που τους είχες δώσει ή αν το μακιγιάζ που έκανες δεν κρύβει κάποια ρυτίδα; Μ’ αυτόν τον τρόπο χάνεις όλες τις σημαντικές στιγμές και αφήνεις να περάσουν από μπροστά σου πράγματα που μπορεί να είναι ανεπανάληπτα. Άσε που μπορεί να φαίνεσαι διαρκώς αφηρημένη και να δώσεις τη λανθασμένη εντύπωση στο ταίρι σου ότι δεν ενδιαφέρεσαι.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα από το Body Image anxiety τα άτομα που είναι περισσότερο απορροφημένα από την εμφάνισή τους είναι πιθανό να βιώνουν πιο έντονο άγχος όταν βγαίνουν ραντεβού. Και αυτό έχει γενικότερες επιπτώσεις στην ψυχολογία τους. Μπορεί να τους δημιουργήσει προβλήματα με την υγεία τους, προβλήματα αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης, καθώς και να τους οδηγήσει στην μοναξιά.

Θα πρέπει να σκέφτεσαι τον εαυτό σου σαν ένα ολοκληρωμένο άτομο, όχι απλώς σαν ένα σώμα και θα πρέπει να μάθεις να εκμεταλλεύεσαι τα αδύνατα σημεία σου. Στην τελική όπως εσύ μπορεί να έχεις άγχος για το ραντεβού το ίδιο μπορεί να αισθάνεται και ο σύντροφός σου.

Το διαδίκτυο έχει γενικά αρνητικές επιρροές στην εικόνα που έχεις για το σώμα σου γιατί προβάλλονται συνεχώς «τέλεια» σώματα και μοντέλα με αναλογίες που καμία φυσιολογική γυναίκα δεν είναι εύκολο να πετύχει. Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείς να είσαι κάποια άλλη, αποδέξου το σώμα σου και τον εαυτό σου, αγάπησε τα και ζήσε τη ζωή σου, χωρίς φίλτρα.

Πίστεψέ μας τα 2-3 κιλά που εσύ μπορεί να θεωρείς ότι σου χαλάνε όλη σου την εικόνα ή μία ρυτίδα που έκανε ξαφνικά την εμφάνισή της, ο σύντροφός σου το πιο πιθανόν να μην τα παρατηρήσει καν! Αντί λοιπόν να περνάς ώρες ατελείωτες μπροστά στον καθρέφτη προσπαθώντας να πετύχεις το τέλειο μακιγιάζ, βγες έξω και διασκέδασε με την ψυχή σου. Δεν έχεις ανάγκη τις συγκρίσεις, είσαι μοναδική και υπέροχη!