Καλοκαιράκι και σίγουρα θα κάνεις τα μπανάκια σου σε κάποια παραλία… Μπορεί να έχεις κάνει ήδη τις διακοπές σου, ή να τις ξεκινάς σε λίγες μέρες, όπως και να έχει όμως, τα μαλλιά σου χρειάζονται την πρέπουσα προστασία τόσο από τις ακτίνες του ήλιου όσο και από το αλάτι της θάλασσας.

Λούζεις αμέσως τα μαλλιά σου μετά το μπάνιο στη θάλασσα ή τα αφήνεις μέχρι το βράδυ; Ειδικά αν βάφεις τα μαλλιά σου ή έχεις ανταύγειες το θαλασσινό αλάτι μπορεί να επηρεάσει την τρίχα και να αδυνατίσει τα μαλλιά σου. Ίσως έχεις ακούσει από κάποια γιαγιά ή κάποιον παλαιότερης γενιάς ότι είναι καλό να αφήνεις το αλάτι στο δέρμα σου, αλλά πίστεψέ μας για τα μαλλιά σου τουλάχιστον αυτό δεν ισχύει.

Το αλάτι μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση και ξηρότητα στην τρίχα με αποτέλεσμα τα μαλλιά σου να είναι πιο επιρρεπή στη φθορά, πράγμα που δεν το θέλεις. Μετά το μπάνιο σου καλό είναι να λούζεσαι και να βγάζεις το αλάτι από πάνω σου. Αν θέλεις τα μαλλιά σου να έχουν αυτό το κυματιστό λουκ, δοκίμασε ορισμένα προϊόντα περιποίησης που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις, χαρίζοντας ταυτόχρονα λάμψη και ενυδάτωση στα μαλλιά.

Σου προτείνουμε να αποφύγεις τον ύπνο, αφήνοντας στα μαλλιά σου το αλάτι της θάλασσας, καθώς μπορεί να χάσουν τη λάμψη του χρώματός τους (ειδικά για τα βαμμένα μαλλιά) και να γίνουν πιο άγρια.

Τα μαλλιά σου είναι ωραίο να φαίνονται πάνω απ’ όλα υγιή και λαμπερά και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν χρειάζεται να είναι και πολύ στυλαρισμένα. Το πιο ανάλαφρο και χαλαρό λουκ κερδίζει τις εντυπώσεις…