Αν θέλεις να ζεις, να διασκεδάζεις, να μένεις νέα και παράλληλα να προστατεύεις την υγεία σου και να μένεις μακριά από την κατάθλιψη, ένας είναι ο μεγάλος σου σύμμαχος. Ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί, που θα σε χαλαρώσει, θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα και θα σε κάνει να νιώθεις όμορφα. Αν υπάρχει και ωραία παρέα να το μοιραστείς, τότε ξέρεις ήδη τις ευεργετικές ιδιότητες του κρασιού.

Το κόκκινο κρασί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες όπως η ρεσβερατρόλη, οι κατεχίνες, η επιγαλλοκατεχίνη και οι προανθοκυανιδίνες που έχουν την ιδιότητα να καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για την γήρανση δέρματος και οργανισμού.

Έχει διαπιστωθεί ότι το κόκκινο κρασί βοηθά στην ενίσχυση της μνήμης και στην καθυστέρηση της άνοιας ενώ προστατεύει τον οργανισμό από καρδιαγγειακά προβλήματα και μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.

Άλλες μελέτες μάλιστα έχουν δείξει ότι η ρεσβερατρόλη παρατείνει τη ζωή. Όπως και να έχει, ένα ποτήρι κρασί, (οι επιστήμονες λένε την ημέρα) κάνει τους ανθρώπους πιο κοινωνικούς, ευδιάθετους και με διάθεση για ζωή.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η ρεσβερατρόλη που περιέχεται στα σταφύλια, βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας τις μέρες που νιώθουμε πιο κουρασμένοι από το κανονικό, ενώ απελευθερώνει ενδορφίνες, κάνοντας το σώμα να χαλαρώσει.

Μελέτες της περίφημης Κλινικής Μάγιο, υποστηρίζουν ότι τα συστατικά του κόκκινου κρασιού βοηθούν στη φροντίδα των αιμοφόρων αγγείων αποτρέποντας το σχηματισμό θρόμβων στο αίμα και μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης.

Η συσχέτιση του κόκκινου κρασιού με την πρόληψη του καρκίνου βασίζεται στην αντιοξειδωτική ιδιότητά του. Μια φυσική πηγή, ικανή να εμποδίσει την ανάπτυξη κυττάρων που ευθύνονται για τον καρκίνο του στήθους και του πνεύμονα. Έχει διαπιστωθεί ότι η ρεσβερατρόλη παρεμβαίνει όταν τα επίπεδα των οιστρογόνων στις γυναίκες ανεβαίνουν και παρουσιάζουν προβλήματα καρκίνου.

«Οίνος ευφραίνει καρδίαν…» όπως έλεγαν οι σοφοί αρχαίοι Έλληνες. Σήμερα, αρκεί ένα ποτηράκι κρασί, με καλή παρέα για να σου φτιάξει το κέφι και να σε κάνει χαρούμενη. Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα!

ti-einai-kokkino-se-kanei-xaroumeni