Μια μοναδική διαδικτυακή συναυλία που «παντρεύει» την ελληνική παραδοσιακή μουσική και τα ρεμπέτικα με την τζαζ και την κλασική μουσική μπορείς να παρακολουθήσεις σήμερα 18 Απριλίου στις 20:30 μέσα από τα Lighthouse Sessions του ΚΠΙΣΝ.

Οι δεξιοτέχνες σολίστες της ελληνικής δημοτικής παράδοση του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη και οι καλεσμένοι του ενώνουν τους διαφορετικούς κόσμους της μουσικής για να δείξουν ότι η δύναμη της μουσικής μπορεί να ενώσει τα πάντα.

Μέσα από τα Lighthouse Sessions του ΚΠΙΝΣ ο γνωστός συνθέτης και ντράμερ συμπράττει επί σκηνής με εκπροσώπους από ένα ευρύ φάσμα της εγχώριας μουσικής, με αφετηρία την τζαζ και τελικό προορισμό μια απελευθερωμένη από κανόνες συνομιλία.

Στη σημερινή συναυλία η μουσική θα ταξιδέψει μέσα από ένα τζαζ τρίο και ενός κουαρτέτου εγχόρδων που θα αυτοσχεδιάσουν και θα πειραματιστούν σε μια μοντέρνα αντίληψη της μουσικής, μέσα από ρηξικέλευθες ενορχηστρώσεις.

Το όνομα των ΤΑΚΙΜ είναι συνυφασμένο με τους ήχους της ελληνικής παράδοσης καθώς έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της δημοτικής μουσικής, ταξιδεύουν από τη Δύση στην Ανατολή και από το χθες στο σήμερα, με φρέσκια ματιά και ήχο.

Οι Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαούτο), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Κώστας Μερετάκης (λαϊκά και παραδοσιακά κρουστά) και Γιάννης Πλαγιαννάκος (κοντραμπάσο), μεταδίδουν στις εμφανίσεις τους κάτι από το διονυσιασμό των πανηγυριών, αλλά και τις πιο ενδοσκοπικές στιγμές που συμπληρώνουν την ελληνική ταυτότητα.

Καταξιωμένοι τόσο ως μέλη του συγκροτήματος όσο και ως αυτόνομες μονάδες, οι σολίστες των ΤΑΚΙΜ έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως η Loreena McKennitt, η Νανά Μούσχουρη, οι Calexico και πολλοί άλλοι.

Φέτος, το συγκρότημα συμπληρώνει 20 χρόνια παρουσίας, έχοντας κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση στην ελληνική και ξένη ethnic-folk σκηνή. Απόλαυσέ τους!