Είναι κάποιες φορές που διαβάζοντας ένα βιβλίο σκέφτεσαι «τι ωραία ιστορία, πως δεν το σκέφτηκα κι εγώ». Το «Πράσινο Σημειωματάριο» της Clare Pooley είναι μια τέτοια περίπτωση. Μια ιστορία ανθρωπιάς από εκείνες που σε κάνουν να αντιληφθείς ότι η καλοσύνη και η αλληλεγγύη μόνο καλό φέρνουν.

Όλα ξεκινούν όταν ο διάσημος και εκκεντρικός ζωγράφος Τζούλιαν Τζεσόπ, έχοντας εγκαταλείψει τη ζωή μετά το θάνατο της συζύγου του (που την εκτίμησε περισσότερο μετά το θάνατο της!) αντιλαμβάνεται ότι όλοι ζουν μια ζωή μέσα στο ψέμα.

Αποφασίζει λοιπόν να δώσει μια ευκαιρία στην αλήθεια, γράφοντας σ’ ένα πράσινο σημειωματάριο , που έχει στο εξώφυλλο του τίτλο «Πείραμα της Αυθεντικότητας» την πικρή, γυμνή, δική του αλήθεια.

Το τετράδιο πέφτει στα χέρια της Μόνικα και μετά του Χάζαρντ, του Ράιλι και της Άλι που με τη σειρά τους θα γράψουν την αλήθεια για όσα συμβαίνουν και στις δικές τους ζωές.

Μέσα από την ανταλλαγή των πιο κρυφών μυστικών τους οι ήρωες συνδέονται με ένα μαγικό τρόπο και αποκαλύπτουν, ότι η αλήθεια μοιάζει τρομακτική αλλά στην πραγματικότητα είναι λυτρωτική!

Μια μοναδική ιστορία που πραγματικά λάτρεψα και εκτυλίσσεται σε μια κινηματογραφική ατμόσφαιρα στο κεντρικό Λονδίνο με το γνωστό αγγλικό χιούμορ και με μια αίσθηση ότι «ακόμη και μια μικρή βοήθεια μπορεί να επιφέρει στη ζωή του άλλου μια τεράστια αλλαγή».

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.