Υπάρχουν φορές που ο χειρότερος εφιάλτης γίνεται πραγματικότητα. Φαντάσματα του παρελθόντος επανέρχονται δριμύτερα να στοιχειώσουν τις ζωές μας. Το νέο ντοκιμαντέρ του National Geographic, που κάνει πρεμιέρα απόψε το βράδυ, μας ταξιδεύει στις αρχές του 2000 όταν ο φόβος του άνθρακα κυριάρχησε στις ζωές όλων μας. Όταν πριν ανοίξεις ένα γράμμα έπρεπε να κοιτάξεις προσεχτικά μήπως μέσα του περιείχε άνθρακα.

Γυρνώντας λίγα χρόνια πίσω, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, η Αμερική αντιμετώπισε ένα δεύτερο κύμα επιθέσεων με τις επιστολές του άνθρακα. Στοχεύοντας δημοσιογράφους και πολιτικούς, γράμματα με σκόνη άνθρακα σκότωσαν πέντε ανθρώπους και προκάλεσαν πανικό. Με έναυσμα αυτά τα γεγονότα η νέα σειρά έξι επεισοδίων του National Geographic, «The Hot Zone: Anthrax», ακολουθεί έναν ειδικό πράκτορα του FBI καθώς εντοπίζει τον δολοφόνο, βρίσκοντας τον εαυτό του παγιδευμένο σ’ έναν ασταθή ιστό ψυχολογικού πολέμου.

Μπορεί να φαίνεται μακρινό παρελθόν, αλλά οι τωρινές καταστάσεις άλλα δείχνουν…

Η σειρά Hot Zone, βασίζεται αρχικά στο ομώνυμο βιβλίο του Richard Preston, που εκδόθηκε το 1994 και αναφέρεται στον ιό του Έμπολα, έναν ξεχασμένο ιό, που εμφανίστηκε ξαφνικά στη Δύση και απειλούσε την ανθρωπότητα καθώς είχε πολύ μεγάλο βαθμό θνησιμότητας (άνω του 90%). Το βιβλίο αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα μεταξύ του 1967 – 1993 καθώς και στους κινδύνους που είχε για όλους τους ανθρώπους. Ένας ιός χωρίς θεραπεία, ένας αμείλικτος εχθρός.

Ένα ιδιαιτέρως διαφωτιστικό διήγημα.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά που θα σε προβληματίσει…