Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες τα θέατρα και τα κέντρα πολιτισμού ήταν ασφυκτικά γεμάτα από μικρούς και μεγάλους που χάνονταν στην μαγεία τους. Φέτος αυτή η μαγεία των Χριστουγέννων έρχεται διαδικτυακά με το Μέγαρο Μουσικής να παρουσιάζει δύο μοναδικές oline streaming παραστάσεις στις οθόνες σας.

7 παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Η Μαρία Ναυπλιώτου, ο Νίκος Κουρής, η Λένα Παπαληγούρα και ο Γιώργος Νανούρης ζωντανεύουν, υπό τους ήχους της κλασικής μουσικής από την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, τα πιο αγαπημένα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, στις 26, 27 & 28 Δεκεμβρίου, με διαθέσιμη προβολή από τις 12 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Μια παράσταση για όλη τη οικογένεια, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη, Μια παράσταση που πραγματοποιήθηκε το 2017.

Παρουσιάζονται τα μουσικά παραμύθια: -Το Κορίτσι με τα Σπίρτα -Τα Κόκκινα Παπούτσια -Η Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι -O Ξύλινος Στρατιώτης -Το Μαγικό Σεντούκι -Ο Χιονάνθρωπος -Το Έλατο.

Τα αγαπημένα παραμύθια ενώνονται σε μια μεγάλη ιστορία και ζωντανεύουν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής, συνδυάζοντας τη μαγεία του θεάτρου με την κλασική μουσική από τους Μουσικούς της Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Βλάχου.

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ Link προπώλησης: https://www.ticketservices.gr/event/christmas-tales

Ταξιδεύοντας στον κόσμο τα Χριστούγεννα

Ανάμεσα στις πολλές εορταστικές επιλογές του Μεγάρου ξεχωρίσαμε το «ταξιδεύοντας στον κόσμο τα Χριστούγεννα» που απευθύνεται σε παιδιά. Για την ακρίβεια απευθύνεται σε όλα τα παιδιά ακόμη και σε αυτά με προβλήματα ακοής.

Το μουσικό ταξίδι με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από όλο τον κόσμο, με τη βοήθεια των μουσικών και του αφηγητή μας ταξιδεύει στη μουσική παράδοση και τους ρυθμούς των χωρών που αποτελούν σταθμούς αυτού του ταξιδιού.

Ελάτε να μοιραστούμε με ένα κλικ πρωτότυπες δραστηριότητες από το σπίτι, πριν παρακολουθήσουμε το συναρπαστικό παιδικό θέαμα «Ταξιδεύοντας στον κόσμο τα Χριστούγεννα» που συνδυάζει τη μουσική και σκηνική δράση με ευφάνταστες προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης! Διαβάστε τον Oδηγό δραστηριοτήτων, βγάλτε τις ξυλομπογιές και τους μαρκαδόρους σας, βρείτε χαρτί, χαρτόνια και κουρελάκια, μαζέψτε φύλλα, καρπούς και κοχύλια, πάρτε από το ντουλάπι της κουζίνας ρύζι και φακές και ελάτε να φτιάξουμε μαζί τα δικά μας Χριστούγεννα!