Οι ωραίες ιστορίες είναι για να λέγονται. Να γίνονται εικόνες και να σε ταξιδεύον σε μαγικές παραλίες, να κάνουν την καρδιά σου να σκιρτά στη σκέψη ενός ανεκπλήρωτου, δυνατού έρωτα, που τον σκιάζει ένας θάνατος.
Όταν διαβάσαμε το τελευταίο βιβλίο της Πηνελόπης Κουρτζή, «Το Κορίτσι με το Σαλιγκάρι» δύο πράγματα πέρασαν από του νου μας. Να τη γνωρίσουμε και να μιλήσουμε μαζί της για όλα αυτά και να πάμε το καλοκαίρι στα Μάταλα της Κρήτης!

Έτσι γεννήθηκε αυτό το νέο podcast, έχοντας απέναντι μας στη διαδικτυακή σύνδεση τη συγγραφέα Πηνελόπη Κουρτζή. Μια συνομιλία που την ευχαριστηθήκαμε πολύ!

Μιλήσαμε για το βιβλίο της, που έγινε ταινία με τον τίτλο «Η Παραλία» και θα προβληθεί μέσα το 2021 στις αίθουσες, με ένα εξαιρετικό καστ γνωστών και αγαπημένων ηθοποιών, για τον έρωτα σε όλες του τις μορφές και φυσικά για το ταγκό και τη μιλόνγκα! Άλλωστε σε μια από αυτές γνώρισε τον δικό της μεγάλο έρωτα.

«Αυτό είναι το αισιόδοξο στη ζωή. Δεν ξέρεις πότε θα σου έρθει ένας μεγάλος έρωτας. Όλοι ζούμε με αυτή την ελπίδα. Άλλωστε τον έρωτα τον κουβαλάς πάντα μαζί σου»!

Συζητήσαμε για την καθημερινότητα της μέσα στην καραντίνα και πως αντιμετωπίζει τις δυσκολίες, για τις ελευθερίες που χάνουμε, για το επόμενο βιβλίο της, τις ηρωίδες της, την εποχή που θα προτιμούσε να ζούσε και την αναβιώνει μέσα από τις ιστορίες της, αλλά και για τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια.

Ας προσγειωθούμε λοιπόν στα Μάταλα της δεκαετίας του ’70, σε μια παραλία που η ζωή είχε άλλο χρώμα κι ας αφήσουμε την Πηνελόπη να μας ταξιδέψει!