Ο φωτισμός παίζει καθοριστικό ρόλο και μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία και τη διάθεσή σου, γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχεις καλό φωτισμό στο σπίτι σου. Το θερμό ή το ψυχρό φως μπορεί να ταιριάζει καλύτερα ανάλογα με την χρήση του κάθε δωματίου.

Είτε σου αρέσει το πιο μίνιμαλ στυλ ή το μοντέρνο ή το κλασσικό, υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξεις. Χρειάζεται να κάνεις μια έρευνα αγοράς βέβαια, τόσο στα μαγαζιά όσο και διαδικτυακά, για να βρεις ότι σου αρέσει και σε μια συμφέρουσα τιμή.

Από μικρά φωτιστικά, φωτιστικά εδάφους που μπορείς να βάλεις στον χώρο σου, μέχρι φωτιστικά οροφής μπορείς να εμπλουτίσεις το σπίτι σου, ανάλογα με τη διακόσμηση και τα χρώματα του κάθε δωματίου.

Σε δωμάτια όπως η κουζίνα ή η τραπεζαρία καλό θα είναι να έχεις πιο έντονο φωτισμό για να βλέπεις καλύτερα όταν μαγειρεύεις ή όταν τρως. Είναι ωραίο να υπάρχει άπλετο φως σε δωμάτια που χρησιμοποιούνται πολύ καθημερινά.

Οι λάμπες είναι πολύ στη μόδα σε διάφορα μεγέθη και σχέδια, καθώς και τα μεγάλα φωτιστικά που δίνουν μια διαφορετική πνοή στον χώρο.

Επίσης, οι λάμπες LED είναι γενικά πιο φιλικές προς το περιβάλλον και πιο οικονομικές, οπότε μπορείς ακόμα να σκεφτείς να αντικαταστήσεις τυχόν παλιές λάμπες που έχεις με κάποιες καινούργιες LED.

Αν σου αρέσουν οι πολυέλαιοι και το ρετρό στυλ, υπάρχουν διάφορες επιλογές που ταιριάζουν τόσο σε ξύλο όσο και σε τοίχο.

Ευκαιρία λοιπόν να κάνεις ένα τσεκ στο σπίτι σου, στα φωτιστικά σου καθώς και στις λάμπες τις οποίες χρησιμοποιείς, και να βελτιώσεις όποια σημεία κρίνεις απαραίτητο. Το φως είναι απαραίτητο για να έχεις μια καλή ψυχολογία, οπότε μην αμελείς τους εσωτερικούς σου χώρους. Φρόντισε να είναι φωτεινοί, όσο γίνεται βέβαια!