Ένας από τους λόγους που οι Ιάπωνες έχουν μεγάλο προσδόκιμο επιβίωσης είναι η καθημερινή κατανάλωση μιας ποικιλίας πράσινου τσαγιού, το περίφημο Matcha τσάι.

Στα Ιαπωνικά σημαίνει «λεπτή σκόνη πράσινου τσαγιού» και είναι ακριβώς αυτό. Μια πράσινη σκόνη που δεν σου περνά από το μυαλό ότι είναι τσάι. Καλλιεργείται από τον 12ο αιώνα από βουδιστές μοναχούς αρχικά ως θεραπευτικό βότανο ενώ σήμερα, συγκαταλέγεται στις υπερτροφές με ισχυρή αντιοξειδωτική, αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες αυτού του τσαγιού όμως λένε, ότι η καλύτερη προέρχεται από την περιοχή του Kyoto, της πόλης που έχει συνδέσει το όνομά της με την Συνθήκη του Kyoto για το κλίμα.
Η πρώτη επαφή μπορεί να μην είναι πολύ δελεαστική όμως οι ευεργετικές ιδιότητές του είναι τόσες πολλές που αξίζει να του δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία.

Βάζεις μία με δύο κουταλιές σε μια κούπα ζεστό νερό και το ανακατεύεις προσθέτοντας ζάχαρη ή και γάλα.

Το τσάι matcha έχει 137 φορές τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού ενώ τα τελευταία 15 χρόνια μελέτες που δημοσιεύτηκαν στο American Journal of Clinical Nutrition έχουν αποδείξει τις ιδιότητές του:

  • Ενισχύει την αντοχή και είναι πηγή ενέργειας και πνευματικής διαύγειας.
  • Παρέχει βιταμίνη C, σελήνιο, χρώμιο και μαγνήσιο.
  • Είναι η καλύτερη πηγή αντιοξειδωτικών.
  • Βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου.
  • Ενισχύει τον μεταβολισμό και βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού.
  • Μπορεί να έχει αποτελέσματα κατά της κατάθλιψης και ενίσχυση της ευεξίας.
  • Καθυστερεί τη γήρανση της επιδερμίδας και πολεμά ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση και την κυτταρική αλλοίωση.

Βάλτο στη διατροφή σου και το αποτέλεσμα θα είναι ορατό στον οργανισμό και το δέρμα σου!