Ο φασισμός και ο ναζισμός από πολλούς θεωρούνται υποθέσεις του περασμένου αιώνα. Είναι όμως έτσι πραγματικά; Το βιβλίο του Franco Fracassi έρχεται να καταρρίψει αυτό τον ισχυρισμό, παρουσιάζοντας στοιχεία για την ODESSA (Μαύρη Διεθνή).

Την μυστική οργάνωση που χάρη στην βοήθεια μυστικών υπηρεσιών όπως η CIA και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων έχει καταφέρει να αναδιοργανώσει ναζί και φασίστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η επιρροή της οργάνωσης είναι τόσο μεγάλη, που τους επιτρέπει να έχουν συμμετοχή στις πιο σκοτεινές υποθέσεις της μεταπολεμικής περιόδου μέχρι και τις μέρες μας.

Το βιβλίο κάνει μια μικρή αναφορά στην ιδεολογία του ναζισμού και παραθέτει αποσπάσματα από τα βιβλία στα οποία στηρίχθηκε. Από θέσεις του Ιούλιου Έβολα και το «Ο Αγών μου» του Αδόλφου Χίτλερ μέχρι τα Πρωτόκολλα των Σοφών και τις θεωρίες ότι ο Μπολσεβικισμός ήταν μια εβραϊκή συνωμοσία. Ο συγγραφέας σου δείχνει έτσι τον τρόπο σκέψης αυτών των ανθρώπων καθώς και τα προπαγανδιστικά κείμενα πάνω στα οποία στήριξαν τις αποτρόπαιες πράξεις τους.

Ανάμεσα σε πολλά άλλα, παραθέτει στοιχεία για την «Νέα Γερμανία», ένα μέρος στα σύνορα Βραζιλίας, Βολιβίας και Παραγουάης που έγινε καταφύγιο πολλών ναζί μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και υπάρχει ακόμα μέχρι σήμερα. Δείχνει την σύνδεση του Νορβηγού Μπρέιβικ , που διέπραξε τρομοκρατικές επιθέσεις το 2011, με τις μυστικές οργανώσεις των ναζιστών για την προμήθεια όπλων και υλικά παραγωγής βομβών. Αλλά και σε ένα επίκαιρο θέμα, παρουσιάζει την στενή σχέση που έχει η Μαύρη Διεθνής με το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα της Ουκρανίας και το πραξικόπημα στο Μαϊντάν.

Το «Τέταρτο Ράιχ είναι η αφήγηση μια ιστορίας 76 ετών, που αποκαλύπτει πως οι ναζί και οι φασίστες έχουν καταφέρει να διεισδύσουν έστω και έμμεσα στην διεθνή πολιτική σκηνή και να αφήνουν το αποτύπωμα τους μέχρι και σήμερα.

Πρόκειται για ένα βιβλίο με ιστορικές και δημοσιογραφικές αναφορές που θα σου κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος και θα σου δημιουργήσει το ενδιαφέρον για ακόμα περισσότερη αναζήτηση και προβληματισμό!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οίκο Α.Α Λιβάνη.