Ενα διήμερο webinar από το Ίδρυμα Ωνάση και το Uni. Fund θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Απριλίου και θα περιλαμβάνει δύο ξεχωριστές ψηφιακές συναντήσεις που ασχολούνται με τη σημασία της ανάπτυξης κεφαλαίου διανοητικής ιδιοκτησίας, τόσο με στόχο την ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας μιας επιχείρησης, όσο και σε σχέση με τη χρήση του ως τακτικού και στρατηγικού εργαλείου ανθεκτικότητας, ιδίως στην περίοδο της πανδημίας του Covid.

Το webinar απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις (start – ups), μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γραφεία μεταφοράς τεχνολογίας σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα, καθώς και σε σχετικούς επαγγελματίες του χώρου.

Την Τετάρτη 21 Απριλίου,17:00 – 18:30, θα πραγματοποιηθεί το webinar με τίτλο «Spin-off companies’ formation: Legal framework and implementation». Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιάσει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για την ίδρυση Τεχνοβλαστών (Spin-off) ελληνικών πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων και τις αλλαγές που πρόκειται να φέρει ο νέος νόμος για τις Spin-off, που αναμένεται το επόμενο διάστημα από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, 10:00 – 12:35, θα πραγματοποιηθεί το Regional Webinar του World Intellectual Property Organization (WIPO), με τίτλο «SMEs, IP and resilience against the Covid-19 pandemic». Το webinar θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο το κεφάλαιο διανοητικής ιδιοκτησίας, που έχουν αναπτύξει διαφορετικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους επέτρεψε όχι μόνο να αντιμετωπίσουν επιτυχημένα την πανδημία του Covid-19, αλλά και να καταφέρουν να την μετατρέψουν σε επιχειρηματική ευκαιρία.

Για τη συμμετοχή σου στα webinars μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στην αντίστοιχη φόρμα εγγραφής για το webinar της Τετάρτης, και της Πέμπτης, και η παρακολούθησή τους είναι εντελώς δωρεάν.