Στις φετινές υποψηφιότητες για τα Όσκαρ συναντάμε και δύο Έλληνες, τον Γιώργο Λαμπρινό και τον Φαίδων Παπαμιχαήλ! Πρόκειται για δύο καταξιωμένους καλλιτέχνες με μακρά επαγγελματική πορεία που ζουν στο εξωτερικό. Ακολουθώντας τα βήματα των πατεράδων τους χάραξαν ο καθένας τους μια ξεχωριστή και πετυχημένη καριέρα.

Γιώργος Λαμπρινός

Ο Γιώργος Λαμπρινός είναι προτεινόμενος στην κατηγορία «Cinematography» για την ταινία «The Father»!
Για την ταινία αυτή έχει ήδη βραβευτεί από την Ένωση Κριτικών του Λος Άντζελες και στα British Independent Film Awards.

Η ταινία «The Father», σε σκηνοθεσία Florian Zeller, αντικατοπτρίζει το πρόβλημα της άνοιας και το πως επηρεάζει ολόκληρες οικογένειες. Με πρωταγωνιστές τον Antony Hopkins και την Olivia Colman, η ιστορία ενός πατέρα που αρχίζει να χάνει σταδιακά την μνήμη του και η σχέση του με την κόρη του αλλάζουν δραματικά. Τα παιχνίδια του μυαλού τον εμποδίζουν να καταλάβει τι είναι πραγματικό και τι όχι.

Φαίδων Παπαμιχαήλ

Ο Φαίδων Παπαμιχαήλ είναι προτεινόμενος στην κατηγορία «Film Editing» για την «Δίκη των 7 του Σικάγου»!
Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στη οσκαρική λίστα των υποψηφιοτήτων, καθώς το 2014 ήταν πάλι υποψήφιος με την ταινία «Nebraska», σε σκηνοθεσία Alexander Payne.

«Η Δίκη των 7 του Σικάγου», σε σκηνοθεσία Aaron Sorkin, που προβάλλεται από την πλατφόρμα του Netflix, πρόκειται για μια πραγματική ιστορία!
Μια ειρηνική διαμαρτυρία κατέληξε σε μια βίαιη σύγκρουση με την αστυνομία. Αυτό που ακολούθησε ήταν μία από τις πιο περιβόητες δίκες στην ιστορία.

Η 93η τελετή απονομής των Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Απριλίου 2021 στο Los Angeles!
Τους ευχόμαστε «Καλή επιτυχία»!