Καμιά φορά σκέφτομαι «ευτυχώς που υπάρχει και η διαφήμιση γνωστού καταστήματος που μετράει αντίστροφα τις ημέρες για τα Χριστούγεννα» γιατί διαφορετικά θα περνούσαν χωρίς να το καταλάβω… Σίγουρα κι εσύ θα έχει νιώσεις το χρόνο να περνά πολύ γρήγορα κάτι τέτοιες μέρες, με ψώνια, προετοιμασία για γιορτινά τραπέζια, δώρα για αγαπημένους, που πολλές φορές αφήνεις εσένα για το τέλος.

Επειδή όμως έχουν μείνει μόνο 11 μέρες για τα Χριστούγεννα, τι θα έλεγες να αρχίσεις μ΄ ένα beauté για να αντιμετωπίσεις τις κοκκινίλες του ευαίσθητου δέρματος και να έχεις ένα λαμπερό δέρμα στο ρεβεγιόν;

Συνήθως, όταν ο καιρός κρυώνει απότομα συχνά το δέρμα ταλαιπωρείται από μια ερυθρότητα που εμφανίζεται τις πιο ακατάλληλες μέρες.

Εάν η εμφάνισή της δεν οφείλεται σε συγκεκριμένη δερματική πάθηση ή κληρονομικότητα, οπότε θα πρέπει να απευθυνθείς σε δερματολόγο για εξειδικευμένη θεραπεία, αλλά για μια περιστασιακή ερυθρότητα, που οφείλεται σε περιβαλλοντικές συνθήκες ή άγχος, τότε το πρόβλημα έχει τη λύση του.

  • Απέφυγε το ζεστό νερό και το καυτό μπάνιο καθώς προκαλείται υπεραιμία και εμφανίζονται κοκκινίλες και επέλεξε προσεκτικά τα προϊόντα περιποίησης του προσώπου σου, ώστε να δρουν κατά της ερυθρότητας. Συνήθως είναι προϊόντα που δημιουργούν ένα φιλμ προστασίας της επιδερμίδας σε εξωτερικούς παράγοντες.
  • Επίσης, όταν καθαρίζεις το πρόσωπό σου μην το σκουπίζεις έντονα με τις πετσέτες, προτίμησε οι κινήσεις σου να είναι ταμποναριστές.
  • Απέφυγε τη χρήση μαλακτικού κατά το πλύσιμο των ρούχων καθώς έχει διαπιστωθεί ότι πολλά από αυτά τα προϊόντα καθαρισμού προκαλούν αλλεργίες σε πρόσωπο και σώμα.
  • Έχε πάντα μαζί σου μια ενυδατική κρέμα, που σε συνδυασμό με την αντιγηραντική και συσφικτική σου κρέμα, θα ενυδατώνει συχνά το δέρμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Απέφυγε να χρησιμοποιείς αρώματα τις περιόδους που το πρόβλημα είναι πιο έντονο.
  • Και κυρίως άλλαξε τη διατροφή σου, καθώς σε πολλές περιπτώσεις τα κόκκινα στίγματα στο πρόσωπο συνδέονται με κάποιες τροφές.

Αν πάλι δεν έχεις κάποιο δερματικό πρόβλημα και θέλεις μια λαμπερή επιδερμίδα για το ρεβεγιόν, τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C και A, που βρίσκονται στα φρέσκα και πολύχρωμα λαχανικά όπως καρότο, μπρόκολο, εσπεριδοειδή και σπανάκι, αλλά και πηγές κολλαγόνου θα βοηθήσουν πολύ.

Το καλύτερο φάρμακο όμως είναι η ξεκούραση. Γι’ αυτό φρόντισε αυτές τις ημέρες, που όλα περνούν από το δικό σου χέρι, να βρεις λίγο χρόνο για ύπνο και χαλάρωση για να έχεις όλη την καλή διάθεση να ευχαριστηθείς αυτές τις οικογενειακές μέρες με τους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν.