Κι εκεί που έχεις φτιάξει τη βαλίτσα για τις καλοκαιρινές διακοπές, έχεις κλείσει εισιτήρια και έχεις κάνει σχέδια για εξορμήσεις, κοντινές εκδρομούλες αλλά και ρομαντικές και ξέφρενες βραδιές, τα πάντα ανατρέπονται.  

Ο σύντροφος σου, έχει αρχίσει τις γκρίνιες για το ότι οι διακοπές που επέλεξες είναι πολύ ακριβές, ότι αυτός θα προτιμούσε να τις περάσει σε μια ξαπλώστρα στην παραλία ή πίνοντας μπύρες και τσιπουράκια στην ταβέρνα πάνω στο κύμα, ενώ εσύ έχεις προγραμματίσει την εβδομάδα του survivor και των 9,5 βδομάδων μαζί!

Και κάπου εκεί, τα θέλω σου με τα θέλω του συγκρούονται και οι «ήρεμες διακοπές για να ξεκουραστούμε και να φορτίσουμε μπαταρίες» γίνονται ο πόλεμος των Ρόουζ.

Παλιότερα, όταν έβλεπα ζευγάρια στις διακοπές να τσακώνονται και συχνά να παίρνουν διαφορετικά μέσα επιστροφής αναρωτιόμουν …. «μα καλά εδώ ήρθαν να χωρίσουν, δεν το έκαναν νωρίτερα».

Κι όμως, ο χωρισμός στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών είναι πολύ πιο συχνό φαινόμενο απ’ ότι ίσως νομίζεις.

Είναι εκείνη η περίοδος της αποφόρτισης από τις καθημερινές ευθύνες, την έντονη πίεση της δουλειάς και τα προβλήματα της καθημερινότητας που θέλεις να την περάσεις με τον δικό σου τρόπο, Θέλεις βρε αδερφέ να είναι διαφορετικός από την ρουτίνα της ζωής σου. Να ζήσεις κι εσύ τις μικρές προσιτές πολυτέλειες που σου αναλογούν και αντέχει η τσέπη σου γιατί όχι, να αναβιώσεις εκείνον τον ξεχασμένο έρωτα μεταξύ σας που χάθηκε στα χρόνια της συμβίωσης.

Θέλεις να μην μαγειρεύεις, να απολαμβάνεις τα κοκτέιλ σου στην παραλία, να μην τρέχεις πίσω από τα παιδιά, να ντύνεσαι και να τρως το βραδάκι σε ένα ωραίο ταβερνάκι και να καταλήγεις σε beach bar για τεκίλες και μαργαρίτες.

Ο άλλος όμως, τα είχε φανταστεί όλα αυτά διαφορετικά … Κι εκεί είναι που αρχίζει ο ένας από τους δύο να καταλαβαίνει ότι ασφυκτιεί.

Η αλήθεια είναι ότι η διακοπές είναι ένα γερό crash test για τα ζευγάρια. Δεν υπάρχει η ασφάλεια του «αγάπη μου πάω στη δουλειά» που κρατά τον ένα μακριά από τον άλλο για ώρες…

Τώρα είναι μαζί και μάλιστα σε μια περίοδο που και οι δύο διεκδικούν την ξεκούραση, την ηρεμία και την καλοπέραση των διακοπών όπως εκείνοι την θέλουν, χωρίς παραχωρήσεις, συμβιβασμούς και υπομονή. Είναι αυτές οι «ιερές ημέρες» που δεν πρέπει και φέτος να θυσιαστούν αλλά καταλήγουν να καταστρέφονται εν μέσω καυγάδων και πληγωμένων εγωισμών.

Κάνε λοιπόν τις επιλογές σου από πριν για το που, πως και κυρίως με ποιόν θέλεις να μοιραστείς αυτές τις ημέρες. Όλα τα άλλα μπορούν να περιμένουν μέχρι να επιστρέψεις!