Σίγουρα μας καταλαβαίνεις όταν λέμε ότι θέλουμε να κάνουμε διακοπές, έστω και λίγες μέρες, μόνοι μας με τον σύντροφό μας και με παιδιά μας. Και όταν λέμε μόνοι μας, το εννοούμε κυριολεκτικά… Χωρίς την παρουσία γονιών, πεθερικών και λοιπών συγγενών.

Σε πολλά σπίτια αυτήν την περίοδο υπάρχουν προστριβές σχετικά με ποιους θα περάσεις τις μέρες των διακοπών. Γκρίνιες και παράπονα να συμπεριληφθούν και ευρύτερα μέλη της οικογένειας σ’ αυτές τις μέρες ξεκούρασης και χαλάρωσης. Πιέσεις να κάνεις υποχωρήσεις και να επιλέξεις κάτι που ίσως δεν είναι αυτό που πραγματικά θέλεις μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις και οι ανάγκες άλλων.

Μια συμβουλή, οι διακοπές είναι πρωτίστως για σένα, τον σύντροφό σου και τα παιδιά σου. Σημασία έχει να περάσεις κάποιες μέρες ήρεμα, ευχάριστα και δημιουργικά με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

diakopes-me-to-amore-i-me-olo-to-soi-2

Ανάγκες έχουν όλοι και πίστεψε μας δεν σταματάνε ποτέ, για αυτό πρέπει να βάλεις τα όρια σου. Δεν γίνεται να είσαι εσύ που κάνεις συνέχεια τις υποχωρήσεις. Έχεις και εσύ ανάγκες και πρέπει να γίνουν σεβαστές.

Υπάρχουν τρόποι, όπως το να περάσετε οικογενειακώς ένα σαββατοκύριακο με συγγενείς, ώστε να κρατηθούν οι απαραίτητες ισορροπίες αλλά δεν χρειάζεται να αφιερώσεις όλο το διάστημα των διακοπών σου με άλλα άτομα, αν δεν το επιθυμείς.

Όπως επίσης, δεν θα πρέπει να ανεχτείς τσιγγουνιές όσο αφορά τις διακοπές σου. Ενδέχεται να ακούσεις σχόλια, του τύπου γιατί ξοδεύετε τόσα λεφτά για αυτόν τον προορισμό, ενώ θα μπορούσατε να περάσετε πιο οικονομικά κάπου αλλού. Ή επίσης το διαχρονικό, καλύτερα να κρατήσουμε αυτά τα χρήματα, μήπως μας χρειαστούν στο μέλλον.

Τις περισσότερες φορές όμως, τα άτομα που τα λένε αυτά, κάνουν κανονικά τις διακοπές τους με τον τρόπο που οι ίδιοι επιθυμούν, καταπιέζοντας τους ανθρώπους γύρω τους. Μην είσαι κι εσύ ένα από τα άτομα που υφίσταται καταπίεση. Έχεις λόγο και άποψη για να υποστηρίξεις τα θέλω σου.

diakopes-me-to-amore-i-me-olo-to-soi-3

Στην τόσο αγχωτική καθημερινότητα που ζουν οι περισσότεροι είναι απολύτως απαραίτητες οι πραγματικές στιγμές χαλάρωσης. Αν οι βόλτες και τα μπάνια με το έτερο σου ήμισυ, ή οι βόλτες στα βουνά, είναι αυτό που σε γεμίζει και επιθυμείς, τότε αυτό ακριβώς να κάνεις. Αστούς τους άλλους να γκρινιάζουν, δεν πειράζει θα τους περάσει…

Η ζωή είναι δική σου και πρέπει να την ζεις όπως εσύ επιθυμείς! Ο χρόνος είναι μοναδικός και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τον εκμεταλλεύεσαι στο μέγιστο!