Συμβαίνει ακόμα κι όταν δεν το περιμένεις να γνωρίσεις ξαφνικά κάποιον που θα σε ξεμυαλίσει. Που δεν θα σταματάς να τον σκέφτεσαι και να θέλεις να περνάς πολλές ώρες μαζί του. Κάποια πράγματα δυστυχώς δεν ελέγχονται και ο έρωτας είναι ένα από αυτά. Όπως λέει και η γνωστή παροιμία «Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται»…

Όσο και αν προσπαθήσεις να ελέγξεις τα συναισθήματα και τις πράξεις σου, κάποιες φορές απλά δεν γίνεται και είναι πάνω από τις δυνάμεις σου. Αντί λοιπόν να προσπαθείς να ελέγξεις τον εαυτό σου, δοκίμασε να αφεθείς στα συναισθήματά σου. Ίσως όχι ολοκληρωτικά αμέσως, άφησε να περάσει ένα μικρό διάστημα να βεβαιωθείς λίγο και για τα αισθήματα του άλλου, και μετά απλά ζήστο.

Άσε ενδοιασμούς και πολύπλοκες σκέψεις στην άκρη και ζήσε το τώρα σου. Μην περιμένεις κάποια πιο κατάλληλη στιγμή. Αν τώρα σου δόθηκε η ευκαιρία και η συγκυρία, μην περιμένεις. Κάνε αυτό που αισθάνεσαι χωρίς δεύτερες σκέψεις και δες που θα σε βγάλει. Μερικές φορές η ειλικρίνεια και ο αυθορμητισμός φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Σ’ έναν κόσμο γεμάτο προσποιήσεις και δήθεν, η αυθεντικότητα είναι σχεδόν «είδος υπό εξαφάνιση». Γι’ αυτό όποιος τη διαθέτει και δεν φοβάται να την δείξει, βγαίνει κερδισμένος. Με το να είσαι απλά ο εαυτός σου, εκτός από το ότι είσαι εσύ καλά, μπορεί να σαγηνέψεις και τον άλλον, δείχνοντας του στοιχεία του χαρακτήρα σου και της προσωπικότητάς σου.

Στο κάτω κάτω, είσαι ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος με τις πεποιθήσεις, τα πιστεύω και τα βιώματά του. Κανείς δεν μεγάλωσε απότομα, χωρίς εμπειρίες να τον διαμορφώσουν. Όπως κι εσύ, όλοι έχουν ένα παρελθόν, αλλά όσο παραμένει παρελθόν και δεν επηρεάζει το παρόν σου, δεν θα πρέπει να σε απασχολεί.

Με το να σκέφτεσαι συνεχώς τα ίσως και τα πρέπει, χάνεις την ουσία. Καλύτερα να ζήσεις κάτι, να μάθεις από την εμπειρία αυτή και να γίνεις καλύτερη παρά να αναπολείς χαμένες ευκαιρίες. Φοβάσαι μην κάνεις λάθος και μην πληγωθείς; Και λοιπόν; Όσο μαθαίνεις από τα λάθη σου και δεν τα επαναλαμβάνεις, τόσο πιο δυνατή γίνεσαι.

Η ζωή δεν σε περιμένει, τρέχει μπροστά κι εσύ καλό θα ήταν να την ακολουθήσεις και να μην μένεις απλώς θεατής.