Μερικές φορές οι πιο απλές λύσεις είναι μπροστά σου, αρκεί να μπορείς να τις αναγνωρίσεις! Στην αναζήτηση εργασίας ή στην εύρεση πόρων για ένα καινούργιο ξεκίνημα, το πρώτο που μπορείς να κάνεις είναι να ξεκινήσεις με το δίκτυο γνωριμιών σου!

Και με δίκτυο γνωριμιών εννοούμε όλες τις κοινωνικές επαφές σου, συναδέλφους από προηγούμενες εργασίες, ανθρώπους που γνωρίζεις και ίσως έχετε κάποια κοινά ενδιαφέρονται και συμμετέχετε σε κάποιες ομάδες (π.χ. ομάδες χορού, μαγειρικής, δημιουργικής γραφής, λογοτεχνικής ανάγνωσης ή άλλων δραστηριοτήτων) ακόμα και φίλους και γνωστούς σου. Με το αναφέρεις και να ανακοινώνεις το τι θέλεις να κάνεις, μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις υποστηρικτές από εκεί που δεν το περιμένεις!

Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που μπορείς να αξιοποιήσεις για την ανάπτυξη του επαγγελματικού και κοινωνικού σου δικτύου είναι το LinkedIn. Είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσεις ένα προφίλ στο LinkedIn και μπορεί να σου φανεί πολύ χρήσιμο, ακόμα και αν αρχικά αμφιβάλλεις.

Το LinkedIn διαφέρει από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα γιατί ασχολείται αποκλειστικά με εργασιακά θέματα. Πολλές εταιρίες πλέον βάζουν αγγελίες στο LinkedIn για να βρουν το προσωπικό που επιθυμούν. Μπορείς να αναζητήσεις εργασία πλήρους ή μερικής απασχόλησης ή και εξ’ αποστάσεως, από όποιο μέρος του πλανήτη επιθυμείς. Ταυτόχρονα, στην πλατφόρμα υπάρχουν και τα προφίλ ανθρώπων που αναζητούν εργασία ή ακόμα και πιθανούς πελάτες για την επιχείρησή τους. Το μυστικό είναι να δημιουργήσεις σωστά το προφίλ σου, με τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται, να είσαι ειλικρινής στο τι θέλεις από τον εργασιακό κλάδο και ευέλικτη στις επιλογές σου. Δεδομένου των αλλαγών που υπάρχουν στην παγκόσμια οικονομία η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα είναι δύο απαραίτητα στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς.

Επιπλέον, καλό είναι να θυμάσαι ότι όλοι είμαστε «μαθητές» και υπάρχουν πάντα καινούργια πράγματα που μπορούμε να μάθουμε. Με την ταχεία εξέλιξη της τεχνολογίας είναι αναγκαίο να μαθαίνεις τις καινούργιες τάσεις και τις αλλαγές που υφίστανται στον κλάδο που θέλεις να δραστηριοποιηθείς. Πράγματα που ίσχυαν πριν 5 ή ακόμα και πριν από 3 χρόνια μπορεί να έχουν αλλάξει δραστικά! Είναι απαραίτητο να είσαι ενήμερη για τις αλλαγές και ιδανικό αν ξέρεις και έχεις εκπαιδευτεί σε καινούργια προγράμματα που μπορεί να σου φανούν χρήσιμα για την καριέρα σου. Όπως έχουμε αναφέρει ξανά στο womenslife υπάρχουν πολλές ευκαιρίες εκπαίδευσης. Ενημερώσου και μάθε για τις εξελίξεις που σε αφορούν, μην μένεις πίσω!

Ένα ακόμα στοιχείο που μπορεί να σε βοηθήσει είναι να βρεις τον κατάλληλο μέντορα! Σίγουρα θα υπάρχει κάποιος κάπου στον πλανήτη που θα είναι ήδη πολύ επιτυχημένος σ’ αυτό που θέλεις να ασχοληθείς. Μάθε απ΄ όσους είναι ήδη επιτυχημένοι στον χώρο τους, κέρδισε χρόνο και γνώση και αξιοποίησέ τα για το δικό σου ξεκίνημα!

Τις δεξιότητες που χρειάζεσαι μπορεί να τις κατέχεις ήδη και να μην το έχεις καταλάβει! Κάνε κάποιες μικρές αλλαγές και το μέλλον σου σε περιμένει!