Πολλές φορές ακούς ή διαβάζεις για το πόσο σημαντική είναι η καθημερινή περιποίηση του δέρματος που μπορεί να καθυστερήσει τα σημάδια του χρόνου. Όμως η πιο ουσιαστική δουλειά γίνεται το βράδυ, το οποίο συχνά αγνοούμε, καθώς όταν κοιμάσαι ο οργανισμός είναι πιο ήρεμος και επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση των αναγκών του. Επιπλέον, το βράδυ αυξάνεται η παραγωγή του κολλαγόνου και γίνεται πιο εύκολα η ανανέωση των κυττάρων.

Οι κρέμες νυχτός είναι πιο πλούσιες σε ενυδατικά συστατικά που θρέφουν και αναπλάθουν το δέρμα σε μεγάλο βαθμό, όσο εσύ ξεκουράζεσαι. Οι ιδανικές κρέμες νυκτός είναι πλούσιες σε ενυδάτωση και παρέχουν στο δέρμα σου συστατικά, όπως βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που χρειάζεσαι για να είσαι ξεκούραστη το πρωί .

Επιπλέον, οι κρέμες νυκτός που περιέχουν  κολλαγόνο, την πρωτεΐνη που αποτελεί βασικό δομικό συστατικό του συνδετικού ιστού, υαλουρονικό και βιταμίνη C δίνουν στις ώριμες επιδερμίδες την δυνατότητα να αναπλάσουν και να συσφίξουν το δέρμα στη διάρκεια του ύπνου, που είναι ευεργετικός για όλο τον οργανισμό.

Άλλωστε η χαλάρωση του δέρματος οφείλεται στην απώλεια αυτών των δομικών πρωτεϊνών και οι κρέμες νυχτός σου δίνουν ένα «boost» όσο εσύ κοιμάσαι.

Αν πάλι προτιμάς στη διάρκεια της νύχτας τα χαλαρωτικά έλαια, είτε αυτά που περιέχονται σε κρέμες ή και μόνα τους απευθείας στο δέρμα, προτίμησε το αμυγδαλέλαιο, το αρκάν και έλαιο καρύδας, που έχουν εξαιρετική δράση και υπέροχο άρωμα που θα σε βοηθήσει να … κοιμηθείς σαν πουλάκι!

Άλλωστε, ένας καλός βαθύς ύπνος είναι σύμμαχος της επιδερμίδας. Μην ξεχνάς ότι 8 ώρες παραγωγικού ύπνου δίνουν τη δυνατότητα στον οργανισμό να αναγεννηθεί και όταν μάλιστα ο οργανισμός σου έχει και μια μικρή βοήθεια το αποτέλεσμα είναι διπλά εξαιρετικό.