Καθώς ο χρόνος περνά οι περισσότερες προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις ρυτίδες στα μάτια και το μέτωπο ξεχνώντας ότι ο λαιμός και το ντεκολτέ είναι από τις ευαίσθητες περιοχές που «δείχνουν» την ηλικία.

Κι αυτό γιατί παρότι χρησιμοποιούμε δεκάδες προϊόντα ενυδάτωσης και αντιγήρανσης για το πρόσωπο, το σώμα και τα χέρια ξεχνάμε το πιο σημαντικό σημείο το οποίο δύσκολα δέχεται βελτιώσεις εάν εμφανιστεί το πρόβλημα.

Οι βασικές αιτίες εμφάνισης των ρυτίδων λαιμού είναι η ευαισθησία και η μορφολογία του δέρματος. Είναι η περιοχή με τους λιγότερους σμηγματογόνους αδένες με αποτέλεσμα ο λαιμός να αφυδατώνεται πολύ πιο εύκολα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται βαθιές ρυτίδες.

Για να καθυστερήσεις τις ρυτίδες στο λαιμό και το ντεκολτέ θα πρέπει απλά να εντάξεις την περιποίηση του λαιμού και του ντεκολτέ στην καθημερινή σου ρουτίνα.

Αρχικά, ο καθαρισμός του δέρματος δεν πρέπει να σταματά στο πιγούνι αλλά να συνεχίζεται σε όλη την περιοχή του ντεκολτέ έως σχεδόν τον αυχένα. Στη συνέχεια θα πρέπει να χρησιμοποιείς το κατάλληλο σέρουμ, την κρέμα ημέρας και φυσικά να ενυδατώνεις συχνά την περιοχή με μάσκες.

Στο εμπόριο μπορείς να βρεις πλέον προϊόντα ειδικά για την περιποίηση του λαιμού και του ντεκολτέ με ειδικές συσφικτικές κρέμες που επαναφέρουν σταδιακά το περίγραμμα και μειώνουν τις ρυτίδες.

Οι κρέμες ανόρθωσης και σύσφιξης λαιμού, μειώνουν το ενοχλητικό διπλοσάγονο και παράλληλα έχουν αντιρυτιδική δράση, ενισχύοντας την ελαστικότητα της περιοχής αυξάνοντας την μικροκυκλοφορία.

Για το ντεκολτέ υπάρχουν και αντιγηραντικές κρέμες για γλυπτική στήθους και ντεκολτέ που συνδυάζουν συσφιγκτικά ολιγοπεπτίδια και υαλουρονικό για σφριγηλό δέρμα στο μπούστο. Φυσικά, όλες οι κινήσεις για την εφαρμογή της κρέμας πρέπει να είναι απαλές και ανοδικές, από τη βάση του λαιμού προς τα πάνω.

Και εννοείται ότι δεν θα πρέπει να αφήνεις το λαιμό σου εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία. Όπως, φροντίζεις για το πρόσωπό σου και το χειμώνα, έτσι πάντα πρέπει να προσέχεις και το λαιμό σου, χρησιμοποιώντας αντηλιακό.

Δοκίμασε τις μικρές αυτές συμβουλές και θα δείχνεις σίγουρα λίγα χρόνια νεότερη!