Δεκαετία του 1920 στο Σικάγο και η αρχή των blues αρχίζει να ξεδιπλώνεται. Μία ταλαντούχα έγχρωμη τραγουδίστρια, η Ma Rainey, για πολλούς η «μητέρα των blues», δείχνει το ταλέντο της στον κόσμο ηχογραφώντας τη μουσική και τα τραγούδια της.

Παρέα με την μπάντα των μουσικών της, κάνουν περιοδείες και ηχογραφήσεις, στον Αμερικάνικο Βορρά και Νότο. Οι προσωπικές ιστορίες τόσο των μελών της μπάντας όσο και οι δικές της, εξιστορούνται κατά τη διάρκεια της ταινίας. Χαρακτήρες που διαμορφώνονται με βάση τις εμπειρίες τους, ξεπερνώντας πολλαπλά εμπόδια, ήρωες που καταφέρνουν να ορθοποδήσουν παρόλες τις αντιξοότητες! Αλλά και ήρωες που βλέπουν τα όνειρά τους να γκρεμίζονται

Η τραγουδίστρια Ma Rainey προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει την αυθεντικότητά της και το κοινό της, θέτοντας τους δικούς της όρους και κανόνες! Μία συγκλονιστική ερμηνεία της Viola Davis που θα σε καθηλώσει!

Οι καθημερινές ανησυχίες, οι αδικίες και η εκμετάλλευση των ανθρώπων αντικατοπτρίζονται στην ταινία «Ma Rainey’s Black Bottom», σε σκηνοθεσία George C. Wolfe. Η μουσική των blues, τόσο αυθεντική και καθηλωτική, αντικατοπτρίζει τη ζωή αλλά και την έμπνευση των τραγουδιών αυτών!

Μια ταινία που αν και αναφέρεται σ’ έναν προηγούμενο αιώνα, εξακολουθεί να είναι επίκαιρη! Μερικά πράγματα δύσκολα αλλάζουν, όσα χρόνια και αν περάσουν…

Υποψήφια για 5 βραβεία Oscars, μεταξύ των οποίων Α’ Γυναικείου και Α’ Αντρικού Ρόλου (μία υποψηφιότητα μετά θάνατον για τον Chadwick Boseman). Η ταινία προβάλλεται από την πλατφόρμα του Netflix.
Μια αξιόλογη πρόταση που αξίζει να παρακολουθήσεις!