Πολλές φορές η καθημερινή περιποίηση ξεκινά από το πρόσωπο και τελειώνει στο πρόσωπο (!) παραμελώντας τον λαιμό και κυρίως το ντεκολτέ που είναι το σημείο που δεν αποδέχεται εύκολα παρεμβάσεις…

Όπως έλεγαν και οι γιαγιάδες μας, η ηλικία φαίνεται στα χέρια και το ντεκολτέ όπου συνήθως το δέρμα ζαρώνει, χαλαρώνει και αποκτά καφέ κηλίδες οι οποίες δύσκολα απομακρύνονται χωρίς αισθητική παρέμβαση με λέιζερ.

Κι όμως, η καθημερινή περιποίησή της περιοχής με προϊόντα που ήδη χρησιμοποιείς για το πρόσωπο, έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα και μπορείς να καθυστερήσεις αυτά τα κλασικά σημάδια του χρόνου για μεγάλο διάστημα.

Λαιμός και ντεκολτέ στο επίκεντρο

Οι εταιρείες ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχουν επικεντρωθεί ιδιαίτερα στην περιποίηση λαιμού και ντεκολτέ με νέες κρέμες που ενισχύουν την ελαστικότητα της περιοχής και καλύπτουν τις ανάγκες της.  

Όμως όσα υπέρ εξελιγμένα προϊόντα κι αν χρησιμοποιείς, μην ξεχνάς ποτέ το αντιηλιακό σε πρόσωπο, λαιμό ντεκολτέ και χέρια καθώς οι δυσχρωμίες προκαλούνται κυρίως από την ηλιακή ακτινοβολία που δρα συσσωρευτικά με τα χρόνια σε συνδυασμό με τις ορμονικές διαταραχές που έρχονται μετά τα 40 και 50.

Με μια απλή χρήση αντιηλιακού σε καθημερινή βάση, ακόμη και το χειμώνα, μπορείς να καθυστερήσεις σημαντικά την εμφάνιση αυτών των καφέ κηλίδων. Αν πάλι υπάρχουν ήδη, επέλεξε ειδικά προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και από εταιρείες που μπορείς να βρεις στο φαρμακείο, και περιέχουν λευκαντική δράση ειδικά για τις πανάδες, όπως ένας ορός ή μια κρέμα με βιταμίνη C. Όμως αυτά τα προϊόντα μπορούν να μειώσουν σε κάποιο βαθμό τις κηλίδες, όχι να τις εξαφανίσουν οριστικά.

Πρόλαβε τη χαλάρωση

Η χαλάρωση του οβάλ του προσώπου και του λαιμού είναι από τα πρώτα ορατά σημεία γήρανσης, καθώς η επιδερμίδα είναι λεπτή σε αυτά τα σημεία. Επιπλέον, εάν με τα χρόνια έχει αυξηθεί το βάρος σου λόγω διαφόρων παραγόντων, το σημείο του λαιμού κρεμάει πιο γρήγορα ενώ το βάρος του στήθους προκαλεί αυτές τις λεπτές γραμμές στο ντεκολτέ.

Μην ξεχνάς λοιπόν, κάθε φορά που απλώνεις τον ορό, την κρέμα και όποιο άλλο προϊόν περιποίησης χρησιμοποιείς, να συμπεριλάβεις λαιμό και ντεκολτέ έως χαμηλά στο στήθος και μέχρι πίσω, προς τον αυχένα.

Καλά αποτελέσματα έχει επίσης το ανοδικό μασάζ με τα δάχτυλα σου στο τελείωμα του προσώπου με gua sha ή με θεραπείες ραδιοσυχνοτήτων.

Όμως η πρόληψη είναι πολύ καλύτερη από την αντιμετώπιση και σίγουρα είναι πιο απλή και λιγότερο ακριβή.