Το μπάνιο είναι από τα λιγότερο διακοσμημένα σημεία του σπιτιού. Σκέψου πόσες ώρες μπορεί να αφιέρωσες για να διαλέξεις κουρτίνες ή χαλιά για το καθιστικό και τα δωμάτια ή το καλύτερο φωτιστικό για την τραπεζαρία σου σε αντίθεση με το μπάνιο.

Κι ενώ επικρατεί η άποψη ότι «το καθαρό σπίτι φαίνεται από το μπάνιο του» δε δίνουμε τόση σημασία στη διακόσμησή του, παρότι είναι το μέρος του σπιτιού που … παίρνουμε τις πιο σοβαρές αποφάσεις!

Δεν χρειάζονται πολλά για να κάνεις το μπάνιο σου ένα ευχάριστο μέρος του υπόλοιπου σπιτιού σου. Μικρές πινελιές (όσο και το μέγεθος που καταλαμβάνει στο σπίτι σου) είναι αρκετές.

Για παράδειγμα, μπορείς να αντικαταστήσεις τα κλασικά πλακάκια στο μπάνιο με ταπετσαρίες ή να βάψεις τους τοίχους με ειδικά χρώματα για μπάνια.

Γεωμετρικά σχέδια, ασπρόμαυρα μοτίβα και χρώματα σε σκούρο γκρι, μπλε, πράσινο, μωβ ακόμη και έντονο κίτρινο, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία σου θα αλλάξει ριζικά την εικόνα στο μπάνιο και θα δώσει έναν αέρα ανανέωσης, με πολύ χαμηλό κόστος.

Αντικατέστησε τους μικρούς καθρέφτες μ’ έναν κεντρικό μεγάλο (σε ξύλινο ή χρυσό κάδρο) και βάλε έντονο φως για να δείξει το μικρό μπάνιο σου ή το WC μεγαλύτερο και πιο φωτεινό. Αν προτιμάς το λευκό μπάνιο ο δυνατός φωτισμός θα το κάνει να δείχνει μεγαλύτερο.

Διάλεξε λιτά έπιπλα με καθαρές γραμμές και περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους και πρόσθεσε μια νότα δροσιάς και αρώματος με αρωματικά στικ και κεριά.

mikres-pinelies-kainourgio-mpanio-4

Τι πιο ωραίο από το να επιστρέφεις στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα και να σε περιμένει ένα ζεστό αρωματικό μπάνιο.

mikres-pinelies-kainourgio-mpanio-5

Μπορεί ένα βάζο με λουλούδια ή ένα γλαστράκι με φυτά να σου φαίνεται υπερβολικό μέσα στο μπάνιο, είναι όμως μια ιδιαίτερη πινελιά που θα σου φτιάχνει τη διάθεση όταν θα το βλέπεις το πρωί που θα ξυπνάς και το βράδυ πριν κλείσεις πίσω σου το φως.

Μην αρνείσαι αυτές τις μικρές νότες πολυτέλειας στον εαυτό σου. Τις περισσότερες φορές οι μικρές (και όχι απαραίτητα ακριβές) επιλογές είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά.