Υπάρχει αυτή η περίοδος μετά το Πάσχα έως το καλοκαίρι που μας πιάνει όλες μια παραγωγική «υστερία» με την εμφάνισή μας. Πως να φτιάξουμε τη διατροφή, να μειώσουμε το σωματικό βάρος και την κυτταρίτιδα και να αποκτήσουμε μια υγιή, καλοκαιρινή μαυρισμένη όψη. 

Επειδή όμως όλα αυτά χρειάζονται χρόνο κι όχι το μαγικό ραβδί της σταχτοπούτας, η πιο εύκολη λύση είναι οι κρέμες αδυνατίσματος κατά της κυτταρίτιδας που υπόσχονται απώλεια πόντων σε 14 μέρες(!), εξαφάνιση της κυτταρίτιδας και γρήγορο μαύρισμα (αυτό είναι ίσως η μόνη αλήθεια). 

Η αλήθεια, πίσω από τους μύθους, κρύβεται πραγματικά στην νοημοσύνη μας. Πιστεύεις πραγματικά ότι υπάρχουν θαυματουργές κρέμες που λύνουν αυτά τα προβλήματα σε λίγες εβδομάδες; 

Η αλήθεια είναι πως καμία κρέμα δεν μπορεί να διαπεράσει τόσα στρώματα δέρματος και να επηρεάσει των αριθμό ή τον όγκο των λιποκυττάρων σε λίγες μέρες ώστε να δούμε μείωση του βάρους ή πόντων. 

Οι κρέμες συνήθως περιέχουν συστατικά που έχουν την ιδιότητα να δημιουργούν μια τοπική υπεραιμία, η οποία αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος. Ακόμη, μπορεί να περιέχουν διάφορες πρόσθετες ουσίες όπως η καμφορά, που ερεθίζει ελάχιστα το εξωτερικό στρώμα του δέρματος, δημιουργώντας ένα αίσθημα καύσης, δίνοντας μία αίσθηση ότι κάτι σπουδαίο συμβαίνει. 

Το δέρμα μπορεί να εμφανίζεται περισσότερο λαμπερό ή προσωρινά πιο σφριγηλό, αλλά αυτό οφείλεται στην προσωρινή ενυδάτωση που προσφέρει το προϊόν. 

Η απάντηση στο γιατί οι κρέμες αδυνατίσματος δεν «καίνε» το λίπος είναι ότι για να προκύψει απώλεια λίπους στον ανθρώπινο οργανισμό θα πρέπει η ενέργεια που καταναλώνουμε να είναι περισσότερη από εκείνη που προσλαμβάνουμε μέσω της τροφής μας.  

Με λίγα λόγια, το σώμα για να κάψει περισσότερες θερμίδες από εκείνες που καταναλώνει, θέλει ενεργοποίηση του μεταβολισμού και φυσικά άσκηση. 

Η απώλεια λίπους γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν είναι μια εύκολη υπόθεση λίγων ημερών. Μπορείς όμως να δεις μια εφήμερη σφριγηλότατα και να κρύψεις λίγο την κυτταρίτιδα με τις κρέμες μαυρίσματος καθώς είναι γνωστό ότι στο μαυρισμένο δέρμα δεν φαίνεται τόσο πολύ. 

Όλα αυτά όμως έχοντας στο μυαλό σου ότι είναι μια παροδική ψευδαίσθηση κι όχι η πραγματική εικόνα που ίσως θέλεις για τον εαυτό σου. Σ’ αυτή την περίπτωση επένδυσε σε μια μακροχρόνια αλλαγή της διατροφής σου, στην κατανάλωση πολύ νερού και φυσικά την άσκηση και το περπάτημα.