Ενα δροσερό ή ζεστό μπάνιο είναι πάντα αναζωογονητικό ενώ το σφουγγάρι σου είναι το κατάλληλο εργαλείο για να περιποιηθείς και να καθαρίσεις το δέρμα σου σε βάθος, κάνοντας παράλληλα μια καλή απολέπιση.

Η επιλογή του σφουγγαριού, μπορεί να φαίνεται απλή και εύκολη όμως κρύβει πολλά μυστικά που συνδέονται με την υγιεινή και την προστασία του δέρματος.  

Το βασικό είναι να επιλέξεις ένα φυσικό, οικολογικό κι όχι συνθετικό σφουγγάρι, το οποίο καλό είναι να το αλλάζεις συχνά, περίπου κάθε μήνα, καθώς συγκεντρώνει μύκητες και βακτήρια που ευδοκιμούν στο υγρό περιβάλλον.

Ένα πολυκαιρισμένο σφουγγάρι θα μπορούσε να μεταφέρει μικρόβια στο δέρμα σου και να προκαλέσει μολύνσεις ιδιαίτερα εάν έχεις ήδη κάποιες γρατζουνιές ή πληγές. Το ίδιο ισχύει και για την ευαίσθητη περιοχή.

pos-na-dialexeis-sosto-sfouggari-apofigeis-molinseis-derma-3

Στην Ελλάδα έχουμε εξαιρετικής ποιότητας φυσικά θαλασσινά σφουγγάρια, όπως αυτά της Καλύμνου, που μπορούν να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και να κάνουν την επιδερμίδα σου λεία και καθαρή.
Επιπλέον είναι υποαλλεργικά και το σημαντικότερο δεν πιάνουν μικρόβια καθώς το σφουγγάρι είναι ένας ζωντανός οργανισμός από μόνο του.

Στο εμπόριο μπορείς να βρεις και σφουγγάρια με αλόη που έχουν την ευεργετική και επουλωτική δράση της αλόης, αλλά και σφουγγάρια μικροΐνες που διαθέτουν μια κυψελωτή τεχνολογία που ρυθμίζει την λιπαρότητα του δέρματος.

Όποια κι αν είναι η επιλογή σου, μαλακό, σκληρό ή φυσικό θαλασσινό σφουγγάρι, το κλειδί είναι η σωστή συντήρησή του. Είναι απαραίτητο, μετά από ένα καλό ξέπλυμα να το κρεμάσεις για να στεγνώσει γρήγορα, ενώ το καλοκαίρι ή γενικά τις ηλιόλουστες μέρες (που ευτυχώς στην χώρα μας είναι πολλές) θα βοηθήσει να το βγάλεις στον ήλιο για πιο γρήγορα αποτελέσματα!