Ο καθένας μας έχει μια διαφορετική ερμηνεία του όρου ευτυχία. Για κάποιον ευτυχία μπορεί να είναι να έχει βρει τον έρωτα της ζωής του, να έχει μια καλή δουλειά, να είναι επιτυχημένος οικονομικά, να έχει οικογένεια, παιδιά, να είναι καλά στην υγεία του. Οι ερμηνείες διαφέρουν, πολλές φορές ανάλογα και την χρονική στιγμή που ερωτάται κάποιος, είναι όμως σημαντικό να γνωρίζεις τι είναι αυτό που σε κάνει ευτυχισμένη.

Όταν ξέρεις τι χρειάζεσαι, είναι πολύ πιο εύκολο να ψάξεις να το βρεις. Μπορεί να μην είναι εύκολο, σίγουρα όμως είσαι στον σωστό δρόμο και προσπαθείς για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. Σκέψου και θυμήσου ότι πρέπει να είσαι απόλυτα ειλικρινής με τον εαυτό σου στις απαντήσεις που του δίνεις. Γιατί μόνο έτσι θα καταφέρεις να πετύχεις την ευτυχία που αναζητείς.

Η ευτυχία είναι μια ευπροσάρμοστη έννοια, χωρίς να υπάρχει κάποιο σωστό ή λάθος. Ό,τι σε κάνεις να νιώθεις καλά, να γελάς, να ονειρεύεσαι, καλό είναι να το κρατήσεις στη ζωή σου. Ανεξάρτητα από τις γνώμες των άλλων, αναλογίσου τι κάνει εσένα πραγματικά ευτυχισμένη. Ακόμα κι αν είναι κάτι που φαίνεται πολύπλοκο, ή δύσκολο, αν σκεφτείς μόνο την ουσία του, σίγουρα θα απλοποιηθεί. Προσπάθησε μόνο να μην μπερδέψεις το απλό με το εύκολο. Μερικές φορές τα πιο απλά πράγματα μπορεί να χρειάζονται πολύ θάρρος, τόλμη και ενέργεια για να επιτευχθούν. Και για πολλούς αυτό είναι δύσκολο, ίσως και ακατόρθωτο… Όμως τα πάντα είναι θέμα θέλησης. Αν θέλεις κάτι πραγματικά, θα βρεις τον τρόπο να το διεκδικήσεις.

Μη φοβάσαι να εκφραστείς, να ανοιχτείς και να διεκδικήσεις κάτι που θέλεις. Αν νιώθεις ότι οι άνθρωποι που είναι δίπλα σου δεν σε καταλαβαίνουν και δεν μπορείς να τους μιλήσεις ειλικρινά κι ελεύθερα, τότε κάνε άλλες γνωριμίες, βρες ανθρώπους που να ταιριάζεις, που μοιράζονται τις ίδιες αξίες με σένα και που αισθάνεσαι άνετα μαζί τους. Μοιράσου τις εμπειρίες σου και τα βιώματά σου και γίνε πρότυπο για κάποιον που ίσως δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο που είσαι εσύ. Η ζωή συνέχεια αλλάζει και θα πρέπει να μάθεις να αλλάζεις κι εσύ για να μπορέσεις να ζήσεις ευτυχισμένη.

Ξεκίνα από πολύ απλά πράγματα όπως μια βόλτα με φίλους, στιγμές χαλάρωσης το σκ, μια ώρα διαβάσματος του αγαπημένου σου βιβλίου, μια σύντομη σωματική άσκηση, που θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις λίγο την ψυχολογία σου και να αισθανθείς καλύτερα. Σταμάτα να σπαταλάς τον πολύτιμο χρόνο σου με ανθρώπους, πράγματα και καταστάσεις που δεν οδηγούν πουθενά, σε στεναχωρούν και «σε κρατάνε πίσω». Βάλε τα όρια σου, μάθε να λες όχι σ’ ότι δεν θέλεις και προχώρα παρακάτω.

Ευτυχία είναι… να είσαι καλά και να χαίρεσαι την κάθε μέρα της ζωής σου.

ti-einai-eutixia-gia-sena-7

Ευτυχία είναι… να έχεις μπορέσει να καταπολεμήσεις την μοναξιά, να έχεις βρεις ανθρώπους που να μοιράζεσαι ουσιαστικά τη ζωή σου και να μεγαλώνετε μαζί.

Ευτυχία είναι… να μπορείς να χαρίσεις την καλύτερη παιδική ηλικία στα παιδιά σου.

Ποιο είναι το νόημα της ζωής σου; Με τι θέλεις να γεμίζεις την μέρα και τον χρόνο σου; Τι σε κάνει να χαμογελάς; Ποιους ανθρώπους θέλεις να έχεις δίπλα σου; Τι σε κάνει να ονειροπολείς; Απλές ερωτήσεις, γεμάτες όμως νόημα.

Δώσε τις δικές σου απαντήσεις, όποιες κι αν είναι αυτές, και μετά προσπάθησε να βρεις τρόπους για να διατηρήσεις όλα τα καλά που έχεις στη ζωή σου και να είσαι ευτυχισμένη. Μπορείς να το κάνεις! Όποια κι αν είναι η ηλικία σου, η καταγωγή σου, η οικονομική και κοινωνική σου κατάσταση, η ευτυχία είναι προνόμιο όλων!