Μια σχέση που θα διαρκέσει για πάντα, ένας σύντροφος που θα μείνει μαζί σου ακόμα και στις δυσκολίες και δεν θα σε παρατήσει με την πρώτη αναποδιά. Ακούγεται αυτονόητο; Έλα μου όμως που δεν είναι… Το πιο δύσκολο τη σημερινή εποχή είναι να βρεις σχέσεις με διάρκεια, σχέσεις πραγματικές όχι εικονικές. Σχέσεις που να σε γεμίζουν ως άνθρωπο και να σε κάνουν καλύτερη.

Ένα στοιχείο στις σχέσεις που διαρκούν είναι η επιμονή. Η επιμονή του συντρόφου σου να παραμένει στη ζωή σου ακόμα και όταν τα πράγματα δεν είναι ρόδινα. Κάποιος που επιστρέφει μετά από έναν καυγά και δεν κλείνει την πόρτα πίσω του χωρίς επιστροφή. Κάποιος που δέχεται την πιθανότητα να έχει γίνει κάποιο λάθος και να μπορεί να συγχωρέσει. Κάποιος που συζητάει μαζί σου τις σκέψεις του και τις ανησυχίες του. Κάποιος που δεν εγκαταλείπει.

Δυστυχώς λίγοι είναι αυτοί που μένουν στις δυσκολίες, είτε αυτές είναι σοβαρές είτε όχι. Οι περισσότεροι επιλέγουν την εύκολη οδό και εξαφανίζονται, αφήνουν πίσω τους τα προβλήματα και προχωράνε σε κάτι νέο. Αναρωτήσου αν υπάρχει κάποιος στη ζωή σου που εξακολουθεί να δίνει το παρών στη διάρκεια των χρόνων. Κάποιος που είναι εκεί για σένα σε τυχόν δυσκολίες, που σου προσφέρει ένα χέρι βοηθείας όταν το έχεις ανάγκη, χωρίς να σε κρίνει. Πολλές φορές μπορεί να μην έχεις καν καταλάβει την παρουσία και τη βοήθεια του, μέχρι να το αναλογιστείς.

Αν υπάρχει κάποιος τότε καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείς και να αναθεωρήσεις τη σχέση σου μαζί του. Η επιμονή είναι ένα στοιχείο που δείχνει ενδιαφέρον και δεν θα πρέπει να το αγνοήσεις. Κάποιος που επιμένει για κάτι του δίνει αξία. Άνοιξε τα μάτια σου και μην είσαι αχάριστη και ονειροπόλα. Αντί να επαναλαμβάνεις σχέσεις με παρόμοια μοτίβα συντρόφων, προσπάθησε να ζήσεις κάτι πιο ουσιαστικό, ακόμα και αν το καινούργιο σε τρομάζει στην αρχή.

Αναγνώρισε την επιμονή κάποιου και τον λόγο πίσω από αυτή την επιμονή. Μήπως θέλει να σου πει κάτι; Οι πράξεις μερικές φορές είναι πιο ισχυρές από τα λόγια και ίσως πιο ειλικρινείς.

Οι σχέσεις θέλουν δουλειά και προσπάθεια για να κρατηθούν ζωντανές. Και σίγουρα δεν είναι εύκολο να βρεις κάποιον που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη σου. Αν το άτομο αυτό υπάρχει στη ζωή σου καλό είναι να το κρατήσεις και να του δώσεις μια ευκαιρία. Μπορεί να θεωρείς ότι δεν είναι για σένα, ή ότι οι ζωές σας είναι τελείως διαφορετικές. Αν όμως δεν μιλήσεις ειλικρινά μαζί του, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρη για το τι μπορεί να συμβεί. Φιλίες που εξελίσσονται σε ερωτικές σχέσεις, έρωτας με την πρώτη ματιά, σχέσεις που αναδεικνύονται σε βάθος χρόνου…

Υπάρχουν ζευγάρια που είναι μαζί 40, 50 χρόνια, μια ολόκληρη ζωή και το κοινό στοιχείο των περισσοτέρων είναι ότι δεν εγκατέλειψαν τον σύντροφό τους, έμειναν πλάι του και στις δυσκολίες. Γιατί πάντα εκτός από τις όμορφες και ευχάριστες στιγμές υπάρχουν και κάποιες πιο στενάχωρες. Και εκεί κρίνεται η αξία του συντρόφου.

Μια συμβουλή λοιπόν, σταματά να ασχολείσαι με άτομα που σε βλέπουν ως κάτι παροδικό στη ζωή τους και επένδυσε τον χρόνο σου σε αυτούς που επενδύουν σε σένα. Ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω και για αυτό είναι καλύτερα να τον εκμεταλλευτείς στο μέγιστο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και αν κάτι θεωρείς ότι αξίζει τότε πάλεψε γι’ αυτό και μην εγκαταλείπεις!