Αρχή του μήνα και είπαμε να ξεκινήσουμε με μια διατροφική συμβουλή. Σου προτείνουμε λοιπόν να εισάγεις στη διατροφή σου (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) το ρόδι. Το ρόδι είναι ένα φρούτο πολύ πλούσιο, θεωρείται υπερτροφή, και τώρα αυτόν τον καιρό μπορείς να βρεις πολλά ρόδια διαθέσιμα για να αγοράσεις καθώς είναι η εποχή τους. Ειδικά στις λαϊκές αγορές, υπάρχουν παραγωγοί που έχουν φρέσκα ρόδια για πώληση, σε νορμάλ σχετικά τιμές.

Η κατανάλωση ροδιών ωφελεί στις καρδιαγγειακές παθήσεις, την υπέρταση και τη χοληστερόλη. Καθώς το ρόδι είναι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, προστατεύει τον οργανισμό σου από τις ελεύθερες ρίζες, που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση. Η συχνή κατανάλωση ροδιών αφαιρεί επίσης το περιττό λίπος και αποτρέπει τη σκλήρυνση των τοιχωμάτων των αρτηριών. Ο χυμός του ροδιού αραιώνει το αίμα και έτσι βελτιώνει την κατάσταση του και ως εκ τούτου προλαμβάνει τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Το ρόδι επίσης βοηθάει στην μνήμη και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του Αλτσχάιμερ. Τι άλλο χρειάζεσαι για να σε πείσει ότι η κατανάλωσή του θα ωφελήσει την υγεία σου;

Εκτός από χυμό, μπορείς να προσθέσεις κομμάτια ροδιού και να φτιάξεις πολύ νόστιμες σαλάτες, όπως η σαλάτα με ψητό μήλο, ρόδι, μπλε τυρί και κρέμα βαλσάμικου.

Με όρεξη και φαντασία και μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ρόδι, ως ευεργετικό στοιχείο, στην καθημερινή σου διατροφή!