Η ζωή είναι ένα δώρο … όχι όμως για όλους! Κάποιες ψυχές προδομένες από την αγάπη παραδίνονται στον φόβο, την ψυχολογική βία και την κακοποίηση αδυνατώντας να αντισταθούν.  

Η Δανάη είναι μια από αυτές. Χαμένη και παραδομένη για 20 χρόνια σ’ έναν γάμο που νόμιζε ότι ήθελε, βίωνε τη βία στο κορμί και την ψυχή της. 

Η ηρωίδα της Θάλειας Ψαρρά, στο βιβλίο της με τίτλο «Δικαίωμα μου» από τις εκδόσεις Ψυχογιός, είναι μια γυναίκα που ζει αναμεσά μας.  Αδυνατεί να αντισταθεί στην ενδοοικογενειακή βία και στην κακοποίηση σε μια εποχή που οι θάνατοι γυναικών από συζύγους και συντρόφους δεν αρκεί να μας συγκλονίζουν αλλά και να μας αφυπνίζουν. Να διώχνουν το πέπλο της ντροπής, της ανασφάλειας και της έλλειψης αυτοσεβασμού και να μας κάνει όλες δυνατές. Να αντιδράσουμε και να στηρίξουμε αυτές που δεν μπορούν.  

Μεγαλωμένη από μια μάνα που δεν την αγάπησε ποτέ κι έναν πατέρα αδύναμο να την υπερασπιστεί, η Δανάη είδε τα όνειρά της να χάνονται μέσα στις σαθρές υποσχέσεις μιας δήθεν αγάπης. 

Ο Λάμπρος, ο «καλός γαμπρός» στα μάτια της μάνας της, την κράτησε «δεμένη» και ταπεινωμένη για χρόνια ώσπου της φόρτωσε ένα έγκλημα που δεν έκανε ποτέ, μετατρέποντας την φυλακή σε λύτρωση από όσα βίωνε μέσα στο σπίτι της.  

Εκεί κατάφερε να ισορροπήσει στο τεντωμένο σκοινί που χωρίζει τη λογική από την παράνοια και ορκίστηκε στον εαυτό της να ζήσει! Γιατί είναι δικαίωμά της!

Ένα βιβλίο εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα ενδοοικογενειακής βίας, που έχει στόχο να χαράξει στην ψυχή του αναγνώστη ένα μονοπάτι που οδηγεί από το σκοτάδι και τον φόβο στο φως και στη λύτρωση.