Σήμερα σου έχουμε 3 μυθιστορήματα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός για να σε χαλαρώσουν και να σε ταξιδέψουν. Ιστορίες ταξιδιάρικες, ανατρεπτικές, έτσι για να μπαίνουμε σιγά σιγά σε καλοκαιρινή διάθεση. Τρεις γυναίκες συγγραφείς, η Μάρω Βαμβουνάκη, η Πάολα Τζανόνερ και η Κλαίρη Θεοδώρου, σε καινούργιες συγγραφικές περιπέτειες που σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις,

Ξεκινάμε με τη «Συνάντηση στη Βαρκελώνη» της Μάρως Βαμβουνάκη, ένα ταξίδι στην ιστορία μιας γυναίκας που ενώ πίστευε ότι όλα στη ζωή της ήταν τακτοποιημένα κι ήρεμα, ξαφνικά συνειδητοποίησε το ακριβώς αντίθετο. Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας, η Ηρώ, βρίσκεται από τη μία στιγμή στην άλλη αντιμέτωπη με μια σκληρή πραγματικότητα. Όταν ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου, ο σύντροφός σου, σε πληγώνει και σε προδίδει, τι μπορείς να κάνεις;

Παίρνει την απόφαση να κάνει ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη, για να αναθεωρήσει τις σκέψεις της και να ξαναβρεί τον εαυτό της, και εκεί συναντάει τον Χοακίν, που κι αυτός προσπαθεί να ξεπεράσει τις δικές του δυσκολίες. Ένας μέχρι πρότινος άγνωστος άντρας τη βοηθάει να ξεπεράσει τα προβλήματά της και της δείχνει έναν άλλο τρόπο ζωής.

«Γιατί είναι αναγκαίο να διδαχτείς να ζεις χωρίς μεγάλες βεβαιότητες. Θέλω να σε δυναμώσω, αυτό μόνο μπορώ, όχι να σου κάνω τη ζωή αλλιώτικη και ευχάριστη. Πρέπει να δεχτείς πως η ζωή έχει δικαίωμα να κάνει εκπλήξεις».

Ρεαλιστικές καταστάσεις, με στοιχεία ανατροπής, θα σου κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον. Το μήνυμα της αγάπης είναι διάχυτο σ’ όλο το μυθιστόρημα, καθώς και η δύναμη της πίστης στις δυνάμεις του καθενός. Όσες δυσκολίες κι εμπόδια έρθουν στον δρόμο σου, υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Συνεχίζουμε με το μυθιστόρημα «Αυτό δεν είναι έρωτας» της Πάολα Τζανόνερ. Μια ιστορία δύο νέων παιδιών, δύο εφήβων, της Κατερίνας και του Μάρκο, που αναδεικνύει τα ανησυχητικά σημάδια που όλοι πρέπει να αναζητούν στις σχέσεις τους, καινούργιες ή παλιές. Τοξικές και επικίνδυνες σχέσεις που μπορεί να καταστρέψουν ζωές.

Μέσα από την ιστορία αυτή παρουσιάζονται οι δέκα κανόνες του έρωτα, κανόνες που πρέπει ακολουθούνται για να είναι οι σχέσεις υγιείς και να μην υπάρχει εκμετάλλευση. Όταν η Κατερίνα γνωρίζει τον Μάρκο, θεωρεί ότι βρήκε τον πρίγκηπα του παραμυθιού, έναν γοητευτικό νέο που φαίνεται ο ιδανικός σύντροφος. Μαθαίνει να δικαιολογεί τις πράξεις του, τη συμπεριφορά του, ακόμα κι όταν την μειώνει. Με τον καιρό χάνει τον εαυτό της, αποκόβεται από τους φίλους και την οικογένειά της, για να είναι μαζί του. Μέχρι πότε όμως θα ανέχεται αυτή τη συμπεριφορά; Ο φόβος είναι κάτι δεν πρέπει να καθορίζει τις ζωές και τις πράξεις κανενός.

Ένα βιβλίο που όλες μας πρέπει να διαβάσουμε, ιδιαίτερα που τώρα στις μέρες μας ο εκφοβισμός και η κακοποίηση, τόσο η σωματική όσο και η ψυχολογική, είναι σε έξαρση. Από τα μικρά παιδιά μέχρι τους ενήλικες τα σημάδια της κακοποίησης είναι φανερά και δεν πρέπει να αγνοούνται. Η βία μπορεί να ξεκινήσει από μικρή ηλικία, και δυστυχώς πολλές φορές η βία αναπαράγει βία, οπότε πρέπει να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να σπάει αυτή η αλυσίδα, προτού να είναι πολύ αργά.

Και τώρα, η επόμενη βιβλιοπρότασή μας, το βιβλίο της Κλαίρης Θεοδώρου «Ο βασιλιάς πεθαίνει πάντα τελευταίος». Η ιστορία αυτή ξεκινά με μια παρτίδα σκάκι και τους ήρωες της να αναμετρώνται στην σκακιέρα της. Κανείς και τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Τα πιόνια έχουν τοποθετηθεί τόσο στρατηγικά στις θέσεις τους, που η νίκη φαίνεται σχεδόν αδύνατη. Ένας φόνος αναζητά το δολοφόνο του, που όμως έχει σχεδιάσει και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Η ιστορία διαδραματίζεται στη Γερμανία, και συγκεκριμένα στην πόλη του Μονάχου, με πρωταγωνίστρια μια γνωστή συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων, την Λούνα Μάρκος, της οποίας η καριέρα θα βρεθεί σε ελεύθερη πτώση, όταν αποφασίζει να «σκοτώσει» τον ήρωα των βιβλίων της, τον αστυνόμο Βασιλιά. Τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική της ζωής η Λούνα αντιμετωπίζει προβλήματα και προσπαθεί να βρει απεγνωσμένα μια σανίδα σωτηρίας. Έτσι σκέφτεται να σκηνοθετήσει τη δολοφονία του συζύγου, Φίλιπ, που πρόκειται να την εγκαταλείψει για κάποια άλλη. Ενημερώνει και τον σύζυγό της για την ιδέα αυτή, για να συναινέσει, έναντι μιας αδράς αμοιβής βέβαια. Αυτό που δεν φαντάζεται όμως, είναι ότι η ιδέα της αυτή, θα της δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, όταν ο ψεύτικος φόνος γίνεται πραγματικότητα. Ποιος είναι αθώος και ποιος ένοχος; Υπάρχει άραγε το τέλειο έγκλημα;

Η συγγραφέας ξεδιπλώνει την ιστορία με μαεστρία αναλύοντας τον ψυχισμό των ηρώων της. Χαρακτήρες με τραύματα, άνθρωποι πληγωμένοι, χωρίς ηθικούς φραγμούς, έτοιμοι για τα πάντα. Άνθρωποι με εξουσία και ατομικά πάθη, που μπορούν και καταστρέφουν τους άλλους, αλλά μερικές φορές ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό.

Πολύ ωραίες βιβλιοεπιλογές από τις Εκδόσεις Ψυχογιός που αξίζει να να διαβάσεις!