Το γνωστό πια Fecha επιστρέφει και φέτος , φέρνοντας πολύ ωραίες ταινίες στο ελληνικό κοινό. Η ισπανόφωνη γιορτή του κινηματογράφου ξεκινάει την Πέμπτη 25 Μαΐου με την «Αργεντινή, 1985» μια ταινία, γροθιά στο στομάχι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία των απίθανων ηρώων Χούλιο Στρασέρα, Λουίς Μορένο Οκάμπο και της νεαρής ηλικίας νομικής τους ομάδας σε μια μάχη Δαβίδ εναντίον Γολιάθ όπου, υπό συνεχή απειλή, τόλμησαν να ασκήσουν δίωξη στην πιο αιματηρή στρατιωτική δικτατορία της Αργεντινής, ενάντια στις πιθανότητες και τον χρόνο, για να αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματα της χούντας.

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου 2023, με επίσημη ταινία λήξης τις «75 μέρες», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Marc Romero, βασισμένη στα ανατριχιαστικά γεγονότα της πραγματικής υπόθεσης που συγκλόνισε την Ισπανία και έμεινε γνωστή στην ιστορία ως «Οι Φόνοι της Αλκάσερ».

Ταινίες χιουμοριστικές, κοινωνικές, ταινίες βασισμένες σε αληθινές ιστορίες, αλλά και τρομαχτικές θα γεμίσουν τα βράδια σου. Μπορείς να δεις εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ και να επιλέξεις τις ταινίες που θέλεις να παρακολουθήσεις.

Οι ταινίες θα προβάλλονται στον Κινηματογράφο Ελληνίς Cinemax (Λ. Κηφισίας 29-31), στο Αελλώ Cinemax (Πατησίων 140), καθώς και παράλληλες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στο Ινστιτούτο Θερβάντες και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Η τιμή των εισιτηρίων γενικής εισόδου είναι 8 ευρώ.

Μια ωραία αρχή για τις εξόδους στα θερινά σινεμά της πόλης μας!

Η αφίσα του 7ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA αποτίει φόρο τιμής στον Ισπανό καλλιτέχνη Joan Miró, με αφορμή τα 130 χρόνια από τη γέννησή του.