Θέλεις η κάθε σου μέρα να είναι επιτυχημένη; Τώρα μπορείς να το πετύχεις με μια σειρά απλών δραστηριοτήτων που μπορείς να κάνεις κάθε πρωί. Ξεκινώντας δυναμικά από νωρίς, έχεις περισσότερες πιθανότητες για να ολοκληρώσεις περισσότερες εργασίες μέσα στη διάρκεια της ημέρας, καθώς ο οργανισμός σου είναι σε διαρκή κίνηση.

Μια πρωινή ρουτίνα που προετοιμάζει το μυαλό σου ώστε να είσαι παραγωγική, αποδοτική και να έχεις θετική στάση από τη στιγμή που ξυπνάς. Τι περιλαμβάνει λοιπόν με τέτοια ρουτίνα;

Πριν καν σηκωθείς από το κρεβάτι, πέρνα λίγο χρόνο σκεπτόμενη τα όνειρά σου. Προσπάθησε να θυμηθείς τα όνειρά σου για να δεις αν υπάρχει κάποια ιδέα ή ένας νέος τρόπος που μπορεί να είναι χρήσιμο σε αυτό που προσπαθείς να πετύχεις. Τα όνειρα είναι μια έκφραση της δουλειάς που κάνει το υποσυνείδητό σου ενώ κοιμάσαι. Πολλοί ιδιοφυείς άνθρωποι συχνά αντλούσαν τις καλύτερες ιδέες τους και έκαναν τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις τους μέσα από τα όνειρά τους.

9-bimata-gia-na-kerdizeis-tin-kathe-mera-5

Αν δυσκολεύεσαι να θυμηθείς τα όνειρά σου, τότε από το προηγούμενο βράδυ πάρε μια συνειδητή απόφαση ότι θα ανακαλέσεις τα όνειρά σου. Αν θέσεις αυτή την πρόθεση, οι πιθανότητές σου να θυμάσαι τι είδες στον ύπνο σου βελτιώνονται σημαντικά. Να έχεις ένα στυλό και ένα χαρτί δίπλα στο κρεβάτι σου, ή ακόμα και να έχεις μια εφαρμογή καταγραφής άμεσα διαθέσιμη στο τηλέφωνό σου. Μόλις ξυπνήσεις, σημείωσε οποιαδήποτε παρατεταμένη ανάμνηση των ονείρων σου. Να κρατήσεις τα μάτια σου κλειστά για λίγο μόλις ξυπνήσεις. Τα όνειρα μπορεί να εξαφανιστούν μέσα σε λίγα λεπτά, και αν κρατήσεις τα μάτια σου κλειστά, αυτό θα σε βοηθήσει να σκεφτείς. Πριν πέσεις για ύπνο, διαβεβαίωσε τον εαυτό σου ότι πρόκειται να θυμηθείς τα όνειρά σου, γιατί η διαβεβαίωση είναι ένα κρίσιμο εργαλείο για την επίτευξη. Καθιέρωσε καλές ρουτίνες ύπνου και προσπάθησε να τις τηρείς. Μίλησε για τα όνειρά σου με άλλους. Όταν το κάνεις αυτό, τα φέρνεις όλο και περισσότερο στην επιφάνεια και αναπτύσσεις τη ρουτίνα της αξιοποίησης των ονείρων σου, ώστε να μπορείς να τα συζητήσεις αργότερα.

Το πρώτο πράγμα που μπορείς να κάνεις αφού σηκωθείς από το κρεβάτι σου, είναι να το στρώσεις. Αυτή είναι μια επιτυχημένη συνήθεια, το πρώτο σου επίτευγμα της ημέρας. Είναι μια εύκολη νίκη, και έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι κάνει την ώρα του ύπνου σου πιο ευχάριστη, επειδή είναι πάντα πιο ωραίο να επιστρέφεις το βράδυ σ’ ένα κρεβάτι που είναι στρωμένο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, στο στρατό οι φαντάροι κάθε πρωί εκπαιδεύονται να στρώνουν το κρεβάτι τους πριν κάνουν οτιδήποτε άλλο, επειδή τους προετοιμάζει για να είναι άριστοι σ’ ό,τι κάνουν.

9-bimata-gia-na-kerdizeis-tin-kathe-mera-6

Μετά, πιές ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική από το πρωί, επειδή το σώμα σου χάνει πολύ νερό ενώ κοιμάσαι, απλά και μόνο επειδή αναπνέεις. Να θυμάσαι το εξής, ο εγκέφαλός σου αποτελείται περίπου κατά 75% από νερό, οπότε αν πρόκειται να τον ενεργοποιήσεις, πρέπει να είσαι καλά ενυδατωμένη. Επίσης, μπορείς να πιείς κι ένα ποτήρι χυμό σέλινου, ο οποίος ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το συκώτι και στην αποκατάσταση των επινεφριδίων. Επιπλέον, τα προβιοτικά μπορούν σε βοηθήσουν με το έντερο, αν τυχόν αντιμετωπίζεις δυσκολίες.

Στη συνέχεια βούρτσισε τα δόντια σου με το αντίθετο χέρι. Μ’ αυτό τον τρόπο εκπαιδεύεις τον εγκέφαλό σου να κάνει δύσκολα πράγματα, επειδή διεγείρει ένα διαφορετικό μέρος του εγκεφάλου σου και επειδή σε αναγκάζει να είμαι παρούσα. Δεν μπορείς να κάνω άλλα πράγματα προκειμένου να το κάνεις αυτό καλά.

Έπειτα, κάνε μια τρίλεπτη προπόνηση. Αυτή δεν είναι σίγουρα η πλήρης προπόνησή σου, αλλά ανεβάζοντας τους καρδιακούς σου παλμούς πρωί-πρωί, βοηθάει στη διαχείριση του βάρους και στην οξυγόνωση του εγκεφάλου.

Μόλις τελειώσεις, κάνε ένα κρύο ντους. Μπορεί να ανατριχιάσεις στην ιδέα να ξεκινήσεις τη μέρα ρίχνοντας κρύο νερό στο σώμα σου, αλλά οι ψυχρές θεραπείες αυτού του τύπου κάνουν εξαιρετική δουλειά στην επαναφορά του νευρικού συστήματος και έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι βοηθούν στη διαχείριση τυχόν φλεγμονών.

Όταν βγεις από το ντους, μπορείς να κάνεις μια σειρά από ασκήσεις αναπνοών για να οξυγονώσεις πλήρως το σώμα σου. Στη συνέχεια κάνε περίπου 20 λεπτά διαλογισμό για να έχεις καθαρό μυαλό καθώς ξεκινάς την ημέρα.

Tώρα είναι η σειρά της διατροφής, μπορείς να φτιάξεις ένα δυναμωτικό τσάι ή ένα smoothie με τροφές που σου δίνουν ενέργεια για να το καταναλώσεις άμεσα.

Έπειτα, πέρασε λίγο χρόνο καταγράφοντας τις πρώτες σκέψεις της ημέρας σου. Βάλε σαν στόχο κάθε δεδομένη ημέρα να πετύχεις τρία πράγματα που αφορούν την εργασία σου και τρία πράγματα που αφορούν την προσωπική σου ζωή, και σημείωσέ τα. Μπορείς ακόμα και να κάνεις περίπου μισή ώρα διάβασμα καθημερινά, για να χαλαρώσεις και να είσαι πιο δημιουργική.

9-bimata-gia-na-kerdizeis-tin-kathe-mera-3

Στο βιβλίο Limitless, που έχουμε παρουσιάσει, μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες για το πως μπορείς να «ξυπνήσεις» τον εγκέφαλό σου και να ξεπεράσεις ότι σε περιορίζει.

Τώρα, ομολογουμένως, αυτή η ρουτίνα απαιτεί αρκετό χρόνο. Ίσως να μην μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά κάθε μέρα, και μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο να το διαχειριστείς, ιδιαίτερα αν πρέπει να ξεκινήσεις τη μέρα και άλλων μελών της οικογένειας. Αλλά ακόμα και κάποια παραλλαγή μιας πρωινής ρουτίνας αυτού του τύπου μπορεί να σε βοηθήσει.

Προσπάθησε έστω να κάνεις τα ακόλουθα κάθε πρωί:

  • Σκέψου τα όνειρά σου, πριν σηκωθείς από το κρεβάτι.
  • Ενυδάτωσε τον οργανισμό σου και κάνε μερικές ασκήσεις αναπνοής.
  • Φάε ένα καλό και θρεπτικό πρωινό που θα σου δώσει ενέργεια.
  • Κάνε ένα σχέδιο για την ημέρα σου.

Αν κάνεις τουλάχιστον αυτά τα τέσσερα πράγματα, θα είσαι σε καλό δρόμο για να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός σου. Προσπάθησε να ενσωματώσεις σιγά σιγά όσο το δυνατόν περισσότερα στο ξεκίνημα της ημέρας σου.

Ξεκινώντας σωστά την ημέρα σου σου δίνει την ώθηση που χρειάζεσαι για όλες τις υπόλοιπες ώρες που ακολουθούν. Βάλε στο πρόγραμμά σου μια παραγωγική πρωινή ρουτίνα, ξεκινώντας από σήμερα κιόλας. Τα αποτελέσματα θα σε εκπλήξουν!