Σ’ έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Παρισιού στο Saint-Germain-des-Prés «άνοιξε» ένα διαφορετικό βιβλιοπωλείο με πολύχρωμες πολυτελή εκδόσεις που φέρουν μια ακριβή υπογραφή. Του Louis Vuitton!
Σε μια «γωνιά», δίπλα στις μοναδικές δημιουργίες του γνωστού γαλλικού οίκου, μπορείς να καθίσεις αναπαυτικά στον δερμάτινο καναπέ και να ταξιδέψεις στον μαγικό κόσμο των βιβλίων, μέσα σε 100 τίτλους βιβλίων που μιλούν για τη ζωή, τη μόδα, τη φωτογραφία, τις τέχνες την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση.

Ανάμεσα στα μοναδικά αυτά βιβλία υπάρχουν και τρείς συλλογές για ταξίδια, το City Guide, ταξιδιωτικούς οδηγούς και ένα άλμπουμ φωτογραφιών. Όλα τα βιβλία είναι εκδόσεις του Louis Vuitton ο οποίος, αν και δεν το γνωρίζει πολύς κόσμος,  πάνω από 20 χρόνια εκδίδει τα δικά του βιβλία ενώ σχεδιάζει και εκδόσεις καλλιτεχνών σε limited editions με διάσημες υπογραφές που διατίθενται αποκλειστικά στα καταστήματα Louis Vuitton.

Το βιβλίο απολάμβανε πάντα μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του Οίκου. Ο Gaston-Louis Vuitton (1883-1970), εγγονός του ιδρυτή του διάσημου οίκου, ήταν λάτρης των βιβλίων τέχνης και της λογοτεχνίας.

© Louis Vuitton

Ως φωτισμένος βιβλιοφάγος, ίδρυσε τρεις εταιρείες για τους λάτρης των βιβλίων στην εποχή του ενώ το 1914, δημιούργησε μια αίθουσα ανάγνωσης και αλληλογραφίας στο χώρο του πολυτελούς του οίκου στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

© Louis Vuitton

Μάλιστα, ένας από τους λόγους που ο διάσημος οίκος είναι γνωστός για τις δερμάτινες αποσκευές του, βαλίτσες και τσάντες είναι γιατί ο Gaston ήθελε με τις δημιουργίες του να μεταφέρονται βιβλία και γραφομηχανές.

Ποιος είπε λοιπόν, ότι η μόδα και η ομορφιά δεν μπορεί να συμβαδίσει με την καλλιέργεια του πνεύματος…