Τώρα που μπήκε το φθινόπωρο είναι η ιδανική στιγμή για να φροντίσεις το δέρμα και την επιδερμίδα σου! Ήρθε ο καιρός να ανανεώσεις το beauty kit σου, να πετάξεις ότι καλλυντικά δεν χρειάζεσαι (έχουν και αυτά ημερομηνία λήξης!) και να δώσεις στο δέρμα σου τη φροντίδα που του αξίζει.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το δέρμα σου ταλαιπωρείται και πολλές φορές αφυδατώνεται γι’ αυτό είναι απαραίτητο μετά το τέλος των διακοπών, να φροντίσεις κατάλληλα τον εαυτό σου και να υποδεχτείς το φθινόπωρο με μια ανανεωμένη και συναρπαστική διάθεση!

Οι αρχές που πρέπει να ακολουθήσεις στην ανανέωση του μακιγιάζ και της φροντίδας της επιδερμίδας σου για το φθινόπωρο, είναι οι ίδιες όπως και στη μόδα, να ανταποκριθείς στον πιο κρύο καιρό με νέες υφές και μια διαφορετική προσέγγιση.

Ακολούθησε το τρίπτυχο: Ενυδάτωση, Ανανέωση και Προστασία

Ξεκινώντας με την επιδερμίδα σου, αν έχεις εκτεθεί σε υπερβολικό ήλιο, ένα καλό πρώτο βήμα είναι να κάνεις μια αποτοξίνωση στο σώμα και στο δέρμα σου από τις καταχρήσεις -ιδίως από το αλκοόλ και τη ζάχαρη- και να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου με άφθονο νερό.

Για να αποκτήσει η επιδερμίδα σου μια ωραία όψη και αίσθηση μεταξένιας απαλότητας, μπορείς να κάνεις απολέπιση μ’ ένα προϊόν με απαλή υφή για το σώμα και μια γλυκολική φόρμουλα για το πρόσωπο για να προωθήσεις την κυτταρική εναλλαγή και να αντιμετωπίσεις τυχόν βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Ενίσχυσε την περιποίηση της επιδερμίδας σου

Ενώ το καλοκαίρι επιλέγεις προϊόντα περιποίησης με μια πιο ελαφριά σύσταση, το φθινόπωρο χρειάζεται να ενισχύσεις το δέρμα σου με πιο πλούσιες συνθέσεις στις κρέμες και στα προϊόντα καθημερινής περιποίησης που χρησιμοποιείς για να ενυδατώσουν πιο εύκολα και γρήγορα το δέρμα σου.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν ισχυρό ορό για το πρόσωπό σου και να μην ξεχνάς το αντηλιακό σου, όταν βγαίνεις από το σπίτι. Ο ήλιος είναι ακόμα ισχυρός και το δέρμα σου χρειάζεται αντιηλιακή προστασία.

Επίσης, μην αμελείς την καθημερινή ρουτίνα καθαρισμού σου. Μπορείς να αντικαταστήσεις το φρέσκο νερό micellar μ’ ένα καθαριστικό με βάση το λάδι, αν η επιδερμίδα σου χρειάζεται επιπλέον ενυδάτωση και να χρησιμοποιήσεις μια πλούσια κρέμα σώματος για μια ολική φροντίδα του δέρματός σου.

Η εποχιακή αλλαγή δεν πρέπει να σε τρομάζει αλλά αντίθετα να σε εμπνέει γνωρίζοντας ότι χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα θα σου χαρίσουν μια υπέροχη λάμψη! Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με βιταμίνες και να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή.