Η σωστή περιποίηση του προσώπου περνά μέσα από τον καλό καθαρισμό. Στις ώριμες επιδερμίδες όμως, εκτός από την αφαίρεση του μακιγιάζ, του foundation και της αντιηλιακής είναι απαραίτητη και η απολέπιση που αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα, καθαρίζει σε βάθος το δέρμα και επιτρέπει στα προϊόντα περιποίησης να είναι πιο αποτελεσματικά.

Το δέρμα ανανεώνεται μόνο του διώχνοντας τα νεκρά κύτταρα κάθε 28 περίπου ημέρες στην ηλικία των 20. Όσο περνούν τα χρόνια η κυτταρική αυτή ανανέωση επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα στα 35, τα 40 και μετά τα νεκρά κύτταρα να συσσωρεύονται στην επιδερμίδα, καθώς ο μηχανισμός απομάκρυνσής τους έχει επιβραδυνθεί.
Αν η επιδερμίδα του προσώπου σου είναι κάποιες φορές θαμπή ή τραχιά είναι εξαιτίας των νεκρών κυττάρων.

Το scrub βοηθά το δέρμα να αναπνεύσει και να απορροφήσει καλύτερα το serum και τις κρέμες ημέρας και νύχτας που χρησιμοποιείς, συγκρατώντας την ενυδάτωση που χρειάζεται.
Διάλεξε ένα απαλό scrub για συχνή χρήση, κάποια μπορείς να τα χρησιμοποιείς και καθημερινά, ή φτιάξε μόνη στο σπίτι ένα scrum από μαύρη ζάχαρη ή αλάτι χοντρό, με μέλι και κάνε μια πιο βαθιά απολέπιση 1 φορά την εβδομάδα. Μπορείς να προσθέσεις λίγες σταγόνες λεμονιού εάν έχεις πανάδες ή σταγόνες από αιθέριο έλαιο. Θα νιώσεις του πρόσωπό σου ενυδατωμένο, αναζωογονημένο και καθαρό.

Παρόμοια φροντίδα χρειάζεται και το σώμα σου. Χρησιμοποίησε τα προϊόντα απολέπισης στη διάρκεια του μπάνιου και καθάρισε σε βάθος το δέρμα.

Αν τώρα που έρχεται το καλοκαίρι χρησιμοποιείς κρέμες για την κυτταρίτιδα, το scrub θα προετοιμάσει το δέρμα σου και το προϊόν θα έχει καλύτερη απόδοση. Χρησιμοποίησε το scrub 1-2 φορές την εβδομάδα χωρίς υπερβολές, γιατί τότε θα διαταράξεις το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας σου και δεν το θέλεις αυτό!