Η πρώτη σκέψη όταν είσαι κουρασμένη ή πολύ πιεσμένη είναι ότι χρειάζεσαι ένα καλό μασάζ! Κι όχι άδικα! Το μασάζ έχει αυτή την θαυματουργεί ιδιότητα να σε ηρεμεί και να σε χαλαρώνει, ενώ αποκαθιστά την κυκλοφορία και βοηθά στην αποσυμφόρηση της λέμφου.

Ένα καλό μασάζ, είτε είναι χαλαρωτικό ή λεμφικό, θα απομακρύνει την κατακράτηση υγρών, θα «καθαρίσει» τις τοξίνες από τον οργανισμό και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων και υγιών κυττάρων ενώ θα βοηθήσει στη σύσφιξη και την ενίσχυση του συνδετικού ιστού του δέρματος.

Ιδιαίτερα το λεμφικό μασάζ είναι ότι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στο σώμα σου. Εκτός από την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, και την παραγωγή αντισωμάτων, αντιμετωπίζει τοπικά πρηξίματα και φλεγμονές και έχει θεαματικά αποτελέσματα στην κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος ενώ αφήνει το δέρμα λείο και σφριγηλό.

Πριν από μερικές ημέρες η Naomi Campbell αποκάλυψε ότι διατηρεί τα ατελείωτα πόδια της σε φόρμα, χάρη στο συχνό λεμφικό μασάζ με τη χρήση ειδικών ξύλινων εργαλείων με εξογκώματα.
Πολύ αποτελεσματικές είναι και οι βεντούζες. Το λεμφικό μασάζ κυτταρίτιδας με βεντούζες έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα καθώς οι βεντούζες σπάνε τα λιποκύτταρα δημιουργώντας υπεραιμία στην περιοχή εξαφανίζοντας γρήγορα ακόμη και σοβαρά προβλήματα.

Τι είναι η λέμφος

Το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που μεταφέρει το αίμα φτάνουν στο μεσοκυττάριο χώρο διαπερνώντας τα τοιχώματα των τριχοειδών μαζί με μια ποσότητα πλάσματος. Αυτό το υγρό, που ονομάζεται υγρό των ιστών, στην ουσία αποτελεί τη λέμφο. Με τη λέμφο απομακρύνονται από τους ιστούς άχρηστες ουσίες, για να διοχετευτούν τελικά στο αίμα.

Αν η ροή της λέμφου μπλοκαριστεί για οποιοδήποτε λόγο, τότε το υγρό συσσωρεύεται στα σημεία ανάμεσα στους μύες και το δέρμα, προκαλώντας πρηξίματα (οιδήματα). Όταν ο οργανισμός είναι υγιής, το λεμφικό σύστημα έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει τέτοιες ανωμαλίες. Αν όμως ο οργανισμός δεν είναι υγιής, τότε η λέμφος λιμνάζει με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται οργανικά απόβλητα, τοξίνες, ιοί και βακτηρίδια που βαραίνουν, καταπονούν και βλάπτουν περαιτέρω τον οργανισμό.

Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο, επεμβαίνει το λεμφικό μασάζ. Αξίζει λοιπόν, τον κόπο να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου, την υγεία και την ευεξία σου.