Αν είσαι κι εσύ από τις τυχερές που έκανε μπάνια το σκ ή ακόμα καλύτερα σε διακοπές, ίσως να έχεις δει τα πρώτα σημάδια του ήλιου στο σώμα σου. Κι δεν αναφερόμαστε στο ωραίο ζηλευτό μαύρισμα, αλλά περισσότερο στις κοκκινίλες και στο κάψιμο που ίσως νιώθεις.

Ακόμα και με αντιηλιακό υψηλής προστασίας, μπορεί να δεις ανεπιθύμητα σημάδια σε διάφορα σημεία του σώματός σου που είτε διέφυγαν της προσοχής σου με το αντιηλιακό ή απλά τα έπιασε ο ήλιος. Ιδιαίτερα τα πρώτα μπάνια είναι τα πιο επικίνδυνα για καψίματα, καθώς το δέρμα δεν έχει συνηθίσει ακόμα τον ήλιο.

Τι μπορείς να κάνεις για να αισθανθείς καλύτερα;

Αρχικά ένα δροσερό ή κρύο μπανάκι στην ντουζιέρα. Καλό θα ήταν να αποφύγεις το καυτό νερό, για να αποφύγεις περαιτέρω αφυδάτωση του δέρματός σου. Επίσης, αποφεύγεις το τρίψιμο, το scrub και τα σκληρά σφουγγάρια.

Να πίνεις πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έχε μαζί σου συνέχεια ένα μπουκαλάκι νερό και φρόντισε να κρατάς ενυδατωμένο τον οργανισμό σου!

Να χρησιμοποιήσεις κάποιο προϊόν after sun, για να σε ανακουφίσει από τυχόν φαγούρα και κνησμό, και να επιφέρει την κατάλληλη ενυδάτωση στο σημείο του σώματός σου που την έχει περισσότερο ανάγκη.

Η αλόη επίσης είναι μια πολύ καλή φυσική επιλογή για τα εγκαύματα. Πολύ κοινή αλλά και αποτελεσματική θεραπεία, για μικρούς και μεγάλους!

Το γιαούρτι αποτελεί ακόμα μια εύκολη θεραπεία για σημεία που έχουν κοκκινίσει επικίνδυνα. Τοποθέτησε κρύο γιαούρτι στο σημείο που είναι κόκκινο, για 10 λεπτά, και θα βοηθήσεις στη φυσική αποκατάσταση του δέρματος.

Απλές συμβουλές, αχρείαστες να είναι, για να μπορείς να απολαύσεις άνετα τα μπάνια σου και το καλοκαίρι!