Η σχέση, ακόμη κι αν είναι μόνο για σεξ, με κάποιον νεότερο, δεν αποτελούσε ποτέ ταμπού  για τους άνδρες. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τις γυναίκες. Προς το παρόν, τουλάχιστον! Κι όμως, η «ιστορία» καταρρίπτει τα στερεότυπα. Όπως φαίνεται περισσότερο οι νεότεροι άνδρες είναι αυτοί που κυνηγούν τις πιο ώριμες γυναίκες (κι όχι το αντίθετο!) καθώς και το ότι οι γυναίκες έχουν αρχίσει και μιλούν ανοικτά πλέον για τις εμπειρίες τους με μικρότερους άνδρες χωρίς αναστολές και ντροπές.

Η Candace Bushnell, η συγγραφέας του Sex and the City, είναι μια από αυτές που περιγράφει τις εμπειρίες της με μικρότερους συντρόφους αποκαλύπτοντας αυτό που πραγματικά αναζητούν οι γυναίκες μετά το διαζύγιο. Και σίγουρα δεν είναι μόνο το σεξ!

«Η εμπειρία μου από το φλερτ με έναν νεότερό μου ξεκίνησε σε έναν αγώνα ιππασίας. Σε αυτά τα αθλητικά events είναι πολύ συνηθισμένο να βρεθείς δίπλα σ’ έναν ολυμπιονίκη ή έναν πολύ νέο άντρα. Ο δικός μου έμοιαζε σαν ήρωας από το «Crazy Rich Asians»,  ψηλός, όμορφος, με άψογους τρόπους, από πλούσια οικογένεια της Ασίας και μόλις 21! Το βράδυ, μετά τον αγώνα, βγήκα για δείπνο με φίλους. Εκεί βρέθηκε και εκείνος, συνοδευόμενος από ολόκληρη πομπή σωματοφυλάκων, ντυμένων με λευκά πουκάμισα και χακί παντελόνια. Μας έστειλε ένα μπουκάλι κρασί και, όταν ήρθε στο τραπέζι μας να χαιρετήσει, τον πείραξα γιατί έστειλε Prosecco και όχι σαμπάνια. Καιρό αργότερα, στη Νέα Υόρκη, έμαθα ότι είχε τηλεφωνήσει μεθυσμένος πολλές φορές στη γυμνάστριά μου θέλοντας να μάθει αν βρισκόμουν στην πόλη και αν μπορούσε να του δώσει το τηλέφωνό μου. Εκείνη αρνιόταν, ώσπου στο τέλος της είπα «δώσε το  αναθεματισμένο τηλέφωνό μου».

Πρέπει να πέρασε ένας χρόνος από τότε και ένα βράδυ ο νεαρός άντρας ήρθε τελικά σπίτι μου για φαγητό. Είχε φέρει και τον σωματοφύλακά του.  Ήπιαμε πολύ. Είπαμε τα πάντα για τη ζωή μας. Ήταν ρομαντικά. Κάναμε απίθανο σεξ. Ήταν η πρώτη φορά μετά το διαζύγιό μου, που είχε βγει δυο χρόνια πριν, και το θεώρησα τον καλύτερο τρόπο για να επανακάμψω. Δεν είχα καμία πρόθεση να κάνω σχέση με κάποιο νεότερό μου, οπότε ήξερα ότι δεν επρόκειτο να οδηγήσει πουθενά. Όμως μου άρεσε πολύ και, όταν μετά το βράδυ που περάσαμε μαζί, εκείνος ούτε τηλεφώνησε ούτε έστειλε μήνυμα, πέρασα μία βδομάδα με κατεβασμένα μούτρα, σαν έφηβη. Μετά συνήλθα».

sxesi-me-mikrotero-antra-meta-to-diazigio-2

«Το κυνήγι κάποιου νεότερου είναι μια φάση που μπορεί κάθε γυναίκα να περάσει. Οι περισσότερες φίλες μου, μετά τα διαζύγιά τους, πειραματίστηκαν με νεότερους άντρες. Μάλιστα κάποια από αυτές το παρομοίασε με “απόδραση από τη φυλακή”. Είναι μέρος της εμπειρίας που βιώνεις μόλις βρεθείς και πάλι μόνη. Ξαφνικά έχεις διάθεση να βγεις, να χορέψεις, να ξανανιώσεις με λίγα λόγια όλα τα νεανικά συναισθήματα. Το να βγαίνεις με νεότερο άντρα επαναφέρει όλο τον ενθουσιασμό και το ρομάντζο που είχες ζήσει σε νεαρή ηλικία, πριν αντιμετωπίσεις όλα αυτά τα φοβερά πράγματα που συμβαίνουν στις σχέσεις. Πριν πληγωθείς.

Παραδόξως, από μια συγκεκριμένη ηλικία και μετά, όταν αρχίζεις να ξαναβγαίνεις, διαπιστώνεις ότι οι νεότεροι άντρες είναι αυτοί που ενδιαφέρονται περισσότερο για μια τέτοια σχέση. Οι 50άρηδες δεν βρίσκουν τις γυναίκες της ηλικίας τους ελκυστικές, Τις ταυτίζουν με τη μαμά τους. Ενώ οι νέοι θεωρούν ότι οι γυναίκες πάνω από τα 50 έχουν κάτι εξωτικό. Τις βρίσκουν ενδιαφέρουσες. Θέλουν να μάθουν πράγματα. Να ανοίξουν τους ορίζοντές τους. Ψάχνουν για την περιπέτεια, το ίδιο κι οι γυναίκες. Το ενδιαφέρον, λοιπόν, είναι ότι ο νέος άντρας κυνηγά τη μεγαλύτερη γυναίκα και όχι το αντίθετο, όπως θέλουν τα στερεότυπα. Και γιατί όχι; Στις μέρες μας το να είσαι ώριμη δεν σημαίνει ότι δεν έχεις ωραίο σώμα ή δεν είσαι ελκυστική.

Οι γυναίκες πια φροντίζουμε τον εαυτό μας, τρεφόμαστε σωστά, γυμναζόμαστε, είμαστε οικονομικά ανεξάρτητες, οπότε αυτοί οι νέοι άντρες δεν αισθάνονται καμία πίεση να μας φροντίσουν. Ωστόσο, η γοητεία του κυνηγιού σβήνει γρήγορα. Δεν μπορείς να πάρεις τους νεότερους συντρόφους σου σε συναντήσεις με τους φίλους σου. Υπάρχει αμηχανία, αφού κανείς δεν ξέρει τι να τους πει.

Έχω βρεθεί σε αυτήν τη θέση. Στα 19 μου έβγαινα με έναν άντρα που ήταν 60. Τον είχα γνωρίσει σε ένα τουρνουά τένις. Υπήρξε πραγματική έλξη, αλλά δεν ήταν γραφτό να κρατήσει. Ήθελα να κάνω πράγματα που κάνουν οι 20άρηδες. Έχω υπάρξει επίσης παντρεμένη με κάποιον 10 χρόνια μικρότερό μου. Το πρόβλημα είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ο καθένας από τους δυο βρίσκεται σε διαφορετική φάση ζωής. Ο νέος θέλει να βγαίνει και να είναι με κόσμο. Ο μεγαλύτερος αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα. Η σχέση γίνεται δύσκολη.

Τελικά, αυτό που θέλουν οι γυναίκες είναι έναν σύντροφο. Έναν σύντροφο ισότιμο, με τρόπο που δεν τον είχαν όταν ήταν παντρεμένες και έκαναν παιδιά. Συνήθως αυτός που έχει την περισσότερη πείρα και τα χρήματα είναι και ο ισχυρότερος στη σχέση, οπότε, αν βγαίνεις με ένα νεότερο άντρα, είσαι εσύ. Δεν είναι όμως αυτό που θέλω και έτσι τώρα έχω επιλέξει να βγαίνω με κάποιον της ηλικίας μου».

Τι λες λοιπόν; Μήπως ήρθε ο καιρός να βρεις αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι κι εσύ στη ζωή σου;