Το 2021 ήταν μια δύσκολη χρονιά απομόνωσης που ανακάλυψες ξεχασμένες πτυχές του εαυτού σου όπως η στωικότητα και η άπλετη υπομονή. Όμως τώρα είναι ώρα να αλλάξεις την ενέργεια γύρω σου.
Το Φενγκ Σούι (Feng Shui) για το 2021 άλλωστε, τη χρονιά του Λευκού Μεταλλικού Βουβαλιού (White Metal Ox) υπόσχεται πολλές καλές μέρες.

Το βουβάλι, σύμβολο σοφίας και εργατικότητας είναι μεν συντηρητικό υπόσχεται δε, ηρεμία και σταθερότητα στο χρόνο που διανύουμε. Με τις καλές και κακές ενέργειες (Φενγκ Σούι) να συγκρούονται, ήρθε η ώρα να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου.

Η δύναμη της ενέργειας είναι πλέον αναγνωρισμένη, ωστόσο το εάν όλα αυτά δεν είναι απλές δεισιδαιμονίες και λειτουργούν, εξαρτάται από το τι πιστεύεις και πως βλέπεις την εικόνα γύρω σου.
Το Φένγκ Σούι είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία καθαρής ενέργειας. Πρεσβεύει την καθαριότητα του χώρου και του σπιτιού ως προϋπόθεση για καλή ενέργεια, καλή υγεία και τύχη. Και μπορεί όλα αυτά να είναι μια ιστορία χιλιάδων χρόνων στις χώρες της Ανατολής, δεν απέχουν όμως και πολύ από όλα όσα μας έμαθαν οι δικές μας μανάδες.

Τα πάντα λοιπόν ξεκινούν από το χώρο σου

Το Φενγκ Σούι δεν είναι θρησκεία, ούτε ένα προληπτικό σύνολο πεποιθήσεων. Στην καλύτερη εφαρμογή του, είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να βελτιώσεις την ενέργεια σε οποιοδήποτε χώρο. Και αυτό είναι που με τη σειρά του, βελτιώνει την ενέργεια των ανθρώπων που ζουν ή εργάζονται σε αυτόν τον χώρο. Είναι τόσο απλό!

Για το 2021 η ενέργεια περιστρέφεται γύρω από θέματα αγάπης, σχέσεων, καριέρας και ταξιδιών, αλλά και δημιουργικών και ακαδημαϊκών αναζητήσεων.

Το Φενγκ Σούι στο σπίτι

Έχεις φαντάζομαι διαβάσει πολλά σχετικά με τα στοιχεία του Φένγκ Σούι στο χώρο, όπως η σωστή τοποθέτηση επίπλων και φυτών, οι καθρέφτες, και πολλά άλλα για καλή ενέργεια και τύχη και σίγουρα όλα αυτά είναι αποτελεσματικά.

Άλλες καλές ιδέες ωστόσο, για να ενισχύσεις την καλή ενέργεια είναι η τοποθέτηση κρυστάλλων σε σχήμα καρδιάς ή τριαντάφυλλου από χαλαζία στο χώρο σου.
Η τοποθέτηση φωτογραφιών αγαπημένων ανθρώπων και γενικά χαρούμενων εικόνων συνεργατών, εραστών, παιδιών.

Επένδυσε σε ξύλινα στοιχεία όπως έπιπλα ή άλλα διακοσμητικά. Το ξύλο συγκεντρώνει την καλή ενέργεια σε αντίθεση με το μέταλλο.
Βάλε φρέσκα λουλούδια και φυτά στο χώρο σου αλλά απομάκρυνέ τα λίγο πριν μαραθούν.
Τοποθέτησε στους τοίχους σου κάδρα ή πόστερ με εκφράσεις και γνωμικά για την αγάπη, τη φιλία, την οικογένεια και τις αξίες της ζωής.

Το χρώμα του χρήματος

Τα χρώματα που προσελκύουν την θετική ενέργεια είναι το μπλε, το κίτρινο, το πράσινο και το καφέ. Μάλιστα για τη χρονιά του βουβαλιού (2021) το λευκό, το ασημί και το μπλε προσελκύουν τύχη, καλή υγεία και ευημερία αυτή τη χρονιά. Μπορείς για παράδειγμα να αγοράσεις ένα πορτοφόλι σε αυτά χρώματα για να προσελκύσεις περισσότερα χρήματα,

Από τα σχήματα το ορθογώνιο, το τετράγωνο και το κυματιστό είναι τα πιο θετικά. Οπότε προτίμησε το πορτοφόλι ή η τσάντα σου να είναι σε αυτά τα σχήματα.

Να αποφύγεις

Χρώματα και διακόσμηση στοιχείων της φωτιάς (κόκκινα, πορτοκαλί), μεταλλικά στοιχεία στη διακόσμηση σου και οτιδήποτε είναι στρογγυλό και τριγωνικό. Ένα πολύ ισχυρό στοιχείο για την ευημερία είναι η ηρεμία στο χώρο και φυσικά να μην υπάρχει υπερβολική και άσκοπη δραστηριότητα.

Μπορεί όλα αυτά να σου φαίνονται υπερβολικά, όμως αναλογίσου πόσες φορές διάβασες ή άκουσες για το καθημερινό σου ωροσκόπιο, τις σχέσεις που πρέπει να κάνεις ανάλογα με το ζώδιό σου ή το χρώμα που σου πάει περισσότερο. Το Φένγκ Σούι είναι μια φιλοσοφία που βασίζεται στην ενέργεια που κινείται γύρω σου και μέσα σου. Κι αυτές οι δύο ενέργειες ψάχνουν τα ταυτιστούν.