Μπορεί να έχει συμβεί και σε σένα να ξυπνήσεις ένα πρωί και να παρατηρήσεις ερεθισμένη την επιδερμίδα σου. Μικρές κόκκινες κηλίδες ή σημάδια που μπορεί να γίνουν πολύ ενοχλητικά. Οι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν το δέρμα σου είναι πολλοί, από το άγχος, τη διατροφή ή κάποιο προϊόν περιποίησης που δεν ταίριαξε στην επιδερμίδα σου.

Υπάρχουν όμως ορισμένα προϊόντα που μπορούν να σε βοηθήσουν να εξαφανίσεις τυχόν ερεθισμούς. Αρχικά μια καλή επιλογή foundation για το μακιγιάζ σου μπορεί να κάνει θαύματα. Ειδικά αν το συνδυάσεις με μια κρέμα προσώπου με αντηλιακή προστασία ή μια ενυδατική κρέμα με χρώμα.

Προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ επίσης είναι βοηθητικά, καθώς λειτουργούν ως υγραντικά και προσφέρουν ενυδάτωση και σύσφιξη στο δέρμα.

Κρέμες με μεταλλικά στοιχεία που δρουν σαν ενυδατικές καθώς και ειδικές κρέμες κατά της ερυθρότητας μπορούν να σου εξασφαλίζουν ένα όμορφο και καθαρό από σημάδια δέρμα.

Επίσης, η νιασιναμίδη αν την εντάξεις στην καθημερινή σου φροντίδα μπορεί να σε βοηθήσει πολύ με την ερυθρότητα του δέρματος καθώς και με την αντιγήρανση. Το ροδόνερο είναι ακόμα ένα προϊόν που ωφελεί πολύ τις ώριμες επιδερμίδες και χαρίζει λάμψη. Μετά τα σαράντα καλό είναι να προσέχεις λίγο περισσότερο τον εαυτό σου για να δείχνεις πάντα νεότερη!

Γενικά χρειάζεται να δοκιμάσεις λίγο διάφορα προϊόντα για να δεις πιο ταιριάζει καλύτερα σε σένα και στην επιδερμίδα σου. Μην απογοητευτείς αν δεν δεις άμεσα αποτελέσματα. Κάνε δοκιμές και σίγουρα θα βρεις τον κατάλληλο συνδυασμό προϊόντων για να έχεις ένα λαμπερό δέρμα, όλες τις μέρες.