Μήπως αυτές τις μέρες έχει αυξηθεί λίγο η όρεξή σου και συγκεκριμένα η διάθεσή σου για να φας κάτι γλυκό; Μην ανησυχείς, είναι απολύτως φυσιολογικό και οφείλεται κατά ένα μέρος στον καιρό, και στο κρύο των ημερών.

Σχεδόν τις ίδιες μέρες πέρσι είχε χιονίσει και πάλι στην Αθήνα, σε μεγαλύτερο βαθμό βέβαια από ότι τώρα και είχαμε βγει στους δρόμους να χαρούμε το χιόνι και μετά να ζεσταθούμε με σπιτικό ρόφημα σοκολάτας.

Μπορεί κι εσύ να θέλεις κανένα γλυκάκι παραπάνω ή γενικά να φας κάτι γλυκό ανάμεσα στα γεύματα της ημέρας σου. Η ανάγκη σου αυτή για κάτι γλυκό ίσως οφείλεται στην σεροτονίνη, μια ορμόνη που σε βοηθάει στο να έχεις καλύτερη ψυχολογική διάθεση. Γενικά ο μεταβολισμός σου αλλάζει κατά τη διάρκεια του χειμώνα, κάνει περισσότερες καύσεις και έτσι χρειάζεται περισσότερη ενέργεια.

Στο σημείο αυτό όμως να αναφέρουμε ότι πρέπει να υπάρχει μέτρο στις επιπλέον ποσότητες που καταναλώνεις, ιδιαίτερα αν οι τροφές αυτές έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπαρά και πολλές θερμίδες. Η φυσική άσκηση θα πρέπει να γίνεται σχεδόν καθημερινά για να αποφευχθεί μια αύξηση σωματικού βάρους που δεν επιθυμείς.

Όταν είσαι σπίτι και κάνει και λίγο κρύο παραπάνω, σου έρχεται η διάθεση για ζεστά ροφήματα, νόστιμα σιροπιαστά γλυκά και γενικά λιχουδιές που σου φτιάχνουν το κέφι. Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο και φάει αυτό που επιθυμείς, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Μπορεί να το έχεις όντως ανάγκη.

Προσπάθησε να έχεις ποικιλία στη διατροφή σου, να τρως με μέτρο και γενικά να έχεις μια ισορροπημένη διατροφή. Μερικές ατασθαλίες πού και πού δεν ενοχλούν κανέναν, αντιθέτως μπορεί να σου φτιάξουν τη διάθεση. Μην το σκέφτεσαι λοιπόν πάρα πολύ αν θέλεις να φας ένα μακαρόν ή να πιείς ένα ζεστό ρόφημα σοκολάτας μες στη μέρα. Κάντο άφοβα και χωρίς τύψεις!