Μια βόλτα στην εξοχή μπορεί να φαντάζει δύσκολη στις μέρες της πανδημίας όμως μπορεί εναλλακτικά να γίνει μια βόλτα στο πάρκο ή στη θάλασσα. Η επαφή με τη φύση είναι αυτή που κάνει τη διαφορά στην ψυχή και την ευεξία καθώς σε βοηθά να βρεις ηρεμία και συγκέντρωση. Μετά θα είσαι ξεκούραστη, ευδιάθετη και έτοιμη να συνεχίσεις ότι έκανες.

Πολλές έρευνες ανά τον κόσμο εστιάζουν στα οφέλη της επαφής με τη φύση για την ψυχή, τη διαύγεια και φυσικά το σώμα. Αυστραλοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μια βόλτα 30 λεπτών στο πάρκο μειώνει την κατάθλιψη κατά 7% και κατά 9% την υψηλή αρτηριακή πίεση.

magiki-bolta-sto-parko-se-kanei-eutixismeni

Είναι σαν κάτι μαγικό να συμβαίνει όταν ο άνθρωπος γίνεται ένα με τη φύση. Ελαφραίνει η ψυχή, γαληνεύει το μυαλό και γεμίζει αισιοδοξία για να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα. Αν έχεις την τύχη να ζεις κοντά σε κάποιο αστικό πάρκο και μόνο το ότι θα κάθεσαι εκεί κάποιες ημέρες της εβδομάδες θα νιώσεις μεγαλύτερη ικανοποίηση για τη ζωή σου.

Αυτό απέδειξε αμερικανική έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα με τον επικεφαλής Hon Yuen να υποστηρίζει ότι η βελτίωση αυτή οφείλεται στη μείωση των επιπέδων άγχους. Μια φινλανδική μελέτη εστίασε στα οφέλη της βόλτας στο πάρκο στην υγεία της καρδιάς όπου διαπιστώθηκε ότι ιδιαίτερα στις γυναίκες μειώθηκε σημαντικά η αρτηριακή πίεση και οι καρδιακοί παλμοί γιατί απέβαλλαν το άγχος και το στρες.

Και φυσικά το περπάτημα στο πάρκο βελτιώνει τη σωματική υγεία, βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και σε βοηθά να αποκτήσεις ενέργεια, αντοχή και να βελτιώσεις την εικόνα του σώματός σου.
Το να περπατάς μέσα στο πάρκο, δίπλα στη θάλασσα ακόμη και στο δάσος εάν έχεις αυτή την τύχη, μπορεί να αλλάξει ολόκληρη τη διάθεσή σου και τη φιλοσοφία για τη ζωή.

Το καθημερινό άγχος έχει διαπιστωθεί ότι κάνει το μεγαλύτερο κακό στον άνθρωπο.
Τις περισσότερες φορές δεν αντιλαμβάνεσαι ότι είσαι αγχωμένη γιατί έχεις μάθει να ζεις με αυτό. Συμβαίνει υποσυνείδητα. Όμως η επαφή με τη φύση επιδρά ακριβώς εκεί. Με τον ίδιο ασυνείδητο τρόπο ξεχνάς τις δυσκολίες, τις υποχρεώσεις και εστιάζεις σε σένα. Αναπνέεις το οξυγόνο που σου λείπει και η φύση, η θάλασσα με το δικό της μαγικό τρόπο σε χαλαρώνει.

Ακόμη κι αυτά τα λίγα λεπτά χωρίς άγχος αλλάζει εντυπωσιακά τη ζωή σου κι μαθαίνεις σιγά σιγά να είσαι ευτυχισμένη!