Πόσες φορές έχεις μυρίσει ένα λουλούδι, ένα άρωμα ή ένα έλαιο που σου έχει φέρει στο νου εικόνες από το παρελθόν.

Η δύναμη της όσφρησης μέσω της αρωματοθεραπείας με αιθέρια έλαια, σε βοηθά να χαλαρώσεις ενώ έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην αντιμετώπιση ασθενειών, που ξεκινούν από την ψυχή και καταλήγουν στο σώμα.
Η αρωματοθεραπεία καταφέρνει με βότανα και έλαια φυτών να θεραπεύει προβλήματα μέσα από μια ολιστική προσέγγιση, η οποία σε οδηγεί να αναζητήσεις τις αιτίες και να συμβάλεις εσύ στην θεραπεία του προβλήματος.

Να θεραπεύσεις ασθένειες βελτιώνοντας τον τρόπο ζωής και διατροφής σου και αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες και τα προβλήματα, μέσα από μια διαφορετική φιλοσοφία. Γιατί το άγχος και η στεναχώρια δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν να λύσει τα προβλήματα του, προκάλεσαν όμως σοβαρές ασθένειες που οδήγησαν μέχρι και στο θάνατο.

Η αρωματοθεραπεία λειτουργεί μέσα από εισπνοές και χαλαρωτικά μασάζ με αιθέρια ελαία τα οποία είναι διαλυμένα σε φυτικά́ λάδια.

pos-i-aromatotherapeia-therapeuei-soma-kai-psixi -3

Πρέπει να ξέρεις όμως ότι τα αιθέρια έλαια ακριβώς επειδή έχουν ισχυρά́ δραστικά́ συστατικά́ μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα εάν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά.

Γι’ αυτό, είναι καλό να ξέρεις ότι:

  • Δεν εφαρμόζονται απευθείας στο δέρμα (εκτός της λεβάντας και του τσαγιόδεντρου).
  • Αραιώνονται σε έλαια, κρέμες και καλλυντικά́ από κάποιον που γνωρίζει.
  • Δεν τρώγονται.
  • Δεν επιτρέπονται τους 4 πρώτους μήνες της κύησης, στη διάρκεια του θηλασμού́, σε βρέφη μέχρι 4 μηνών, και σε άτομα που έχουν πρόσφατα εγχειριστεί́.

Αιθέριο έλαιο Άρκενθος
Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα όπως ακμή́, αιμορροΐδες, δερματικές παθήσεις όπως έκζεμα, μυϊκούς πόνους, ρευματισμούς, δυσπεψία, βήχα, άγχος και πνευματική κόπωση το έλαιο άρκενθου μπορεί να σε χαλαρώσει και να σε βοηθήσει. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο μασάζ και κατά της κυτταρίτιδας αλλά και ως αντιπυρετικό ενώ είναι γνωστή η αφροδισιακή του ιδιότητα!

Αιθέριο έλαιο βανίλιας
Το αιθέριο έλαιο της βανίλιας είναι από τα πιο ζεστά και αισθησιακά έλαια που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να ηρεμήσεις από μια δύσκολη και κουραστική ημέρα, αν έχει τις αυπνίες, στρες, ένταση ακόμη και κατάθλιψη. Προκαλεί αμέσως ένα αίσθημα ευεξίας παρόμοιο με αυτό που νιώθεις όταν τρως σοκολάτα.
Βάλε λίγες σταγόνες σε μια συσκευή́ ή σε ένα λάδι για μασάζ, και χαλάρωσε. Θα νιώσεις αμέσως τις ιδιότητές της.

Αιθέριο έλαιο βασιλικού
Το βασιλικό μόνο στην αρωματοθεραπεία δεν τον έχουμε συνδέσει. Κι όμως είναι έναν έλαιο που αναζωογονεί́ σώμα και πνεύμα. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κατά του κρυολογήματος, της γρίπης και του βήχα, να ανακουφίσεις μυϊκούς πόνους και να αναζωογονήσεις τον οργανισμό σου μετά από έντονη σωματική́ κόπωση.

Αιθέριο έλαιο γερανιού
Το υπέροχο αιθέριο έλαιο του γερανιού χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για την μείωση του στρες και την ισορροπία των ορμονών σε περιόδους όπως η εμμηνόπαυση.

Αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ
Το αιθέριο έλαιο του γκρέιπφρουτ θα σε βοηθήσει εάν αντιμετωπίζεις προβλήματα άγχους, κατάθλιψη και διαταραχής της διατροφής. Δηλαδή ανορεξία, δυσπεψία, παχυσαρκία, κατακράτηση υγρών, ενώ κάνοντας μασάζ με το έλαιο θα δεις ικανοποιητικά αποτελέσματα στην κυτταρίτιδα.
Η μυρωδιά του θα σου δώσει αισιοδοξία και ζωντάνια.

Αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου
Το αιθέριο έλαιο του δεντρολίβανου βοηθά σε προβλήματα του κυκλοφορικού́ και ανακουφίζει έντονους πονοκεφάλους, κούραση, μολύνσεις του δέρματος, μυϊκούς πόνους, και κράμπες, ενώ βοηθά στη βελτίωση της μνήμης και την πνευματική́ διαύγεια.

Η αρωματοθεραπεία έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει και να ηρεμεί την ψυχή. Εκεί που ξεκινούν και τελειώνουν όλα!